UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2017-12-07 19:16

Hétközi KSI-tripla

Három KSI–BVSC rangadót rendeztek szerdán a fiú vízilabdázók utánpótlás-bajnokságában. A hazaiak mindhárom korosztályban ellenfelük fölé nőttek, de az ifjúsági és a gyermek-korosztályban is hatalmas csatát vívtak.

B. V. – utanpotlassport.huRendhagyó módon mindhárom korosztályban hétközi rangadót játszottak az utánpótlás vízilabda-fiúbajnokságban. A 12. fordulóból előrehozott mérkőzéseken a KSI SE a BVSC-Zuglót fogadta a margitszigeti Széchy Tamás Uszodában.

KSI SE ifjúsági csapata hatalmas csatában győzte le a BVSC-t Forrás: ksipolo.com
KSI SE ifjúsági csapata hatalmas csatában győzte le a BVSC-t Forrás: ksipolo.com
Az ifjúságiak mezőnyében a KSI az első, a BVSC a harmadik helyről várta a mérkőzést, tehát a hagyományoktól eltekintve is igazi rangadónak számított az összecsapás. A találkozót a hazaiak kezdték jobban, 4–2-re vezettek az első negyed után. Ezt követően kitűnő nyolc percet produkáltak a vendégek, és a szünetben már vezettek is (5–6). Egy ideig a második félidőben sem találta a fogást ellenfelén az éllovas KSI, így a zárónegyedre is zuglói előnnyel fordultak a felek. Az utolsó negyed viszont ismét a hazaiaké volt, az utolsó percben lőtt góljukkal megnyerték a derbit (11–10). A vendégektől közül emelhető ki a mérkőzés embere, Mladoniczky Tibor, aki öt gólt szerzett.

FIÚ IFJÚSÁGI BAJNOKSÁG KSI SE–BVSC-Zugló 11–10 (4–2, 1–4, 2–2, 4–2) Széchy Tamás Uszoda Gólok: Bóbis, Horváth Á., Kósa, Schmölcz 2-2, Hevesi, Telek, Tóth T. 1-1, illetve Mladoniczky 5, Csorba, Sugár 2-2, Sólyom

A serdülők között lényegesen simábban alakult az összecsapás, a sportiskolások már a mérkőzés első perceiben átvették a kezdeményezést, és jó darabig ki sem engedtek a kezükből. A zárónegyedre 9–1- es hazai előnnyel fordultak a csapatok, a zuglóiaknak tehát nagy hajrára volt szükségük a totális vereség elkerüléséhez is. Az utolsó nyolc perc jól is sikerült nekik, így csak öt gól lett közte.

FIÚ-SERDÜLŐBAJNOKSÁG KSI SE–BVSC-Zugló 11–6 (3–0, 3–1, 3–0, 2–5) Széchy Tamás Uszoda Gólok: Gábor 3, Lantos, Pető, Tóth T. 2-2, Bihácsi, Némethy 1-1, illetve Batizi 3, Dávid Z., Juhász Á., Mészáros M. 1-1

A legkisebbek között is a hazaiak kezdték jobban az összecsapást, az első félidőben szerzett kilenc góljuk tekintélyt parancsoló, s csak azért nem dőlt el a meccs, mert valamelyest a zuglóiak is tartották a lépést (9–5). Az utolsó negyedben pedig majdnem csodát tettek a vendégek, hiszen kis híján ledolgozták négygólos hátrányukat, végül azonban harmadszor is a KSI örülhetett, amely így továbbra is százszázalékos.

FIÚ-GYERMEKBAJNOKSÁG KSI SE–BVSC-Zugló 13–12 (4–3, 5–2, 2–2, 2–5) Széchy Tamás Uszoda Gólok: Pető A. 6, Országh 3, Berényi 2, Nagy Á., Pető Á. 1., illetve Tátrai 4, Mészáros M. 3, Hajdú, Mészáros B., Mohos, Szűcs D. 1-1

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.