UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2017-12-16 20:15

Szomorú szombat

A zárófordulóban is vereséget szenvedett a magyar válogatott a Franciaországban zajló divízió I/A csoportos világbajnokságon. Jarmo Tolvanen csapata az osztrákoktól kapott ki 5–2-re, így hatodikként, nyeretlenül esett ki a világ tizenhat legjobb csapata közül.

Bruckner Vince – utanpotlassport.hu Már az előző napon, pénteken kiderült, hogy az utolsó fordulóban dől el a magyar válogatott sorsa a franciaországi U20-as divízió I/A csoportos jégkorong-világbajnokságon. Jarmo Tolvanen csapata a németek elleni vereség után a szombati zárónapon az osztrákokkal találkozott. A mérkőzés előtt a képlet roppant egyszerű volt: amelyik csapat győz, jövőre is ebben az osztályban szerepelhet.

Az osztrákok ellen is kikapott az U20-as válogatott, így győzelem nélkül esett ki a divízió I/A csoportból Forrás: MJSZ
Az osztrákok ellen is kikapott az U20-as válogatott, így győzelem nélkül esett ki a divízió I/A csoportból Forrás: MJSZ
A találkozót mindkét gárda roppant erős tempóban kezdte, a lélektanilag nagyon fontos első gólt azonban a nyolcadik percben az osztrákok szerezték, Marco Rossi volt eredményes. Ez egyáltalán nem törte meg a mieinket, Vértes Nátán öt perccel később egyenlíteni tudott. Az első harmadot azonban így is az osztrákok nyerték, Nico Feldner góljával. A második húsz percben úgy tűnt, minden magyar esély elszállt: előbb Benjamin Baumgartner, majd újra Rossi talált be. A játékrész utolsó pillanataiban azonban Fejes Nándor gólja miatt újra reménykedhettek a mieink, hogy még vissza lehet jönni a mérkőzésbe. A záróetapban hatalmasat harcolt a gárda, minden megpróbált az egyenlítés érdekében, emberelőnyben több hatalmas gólszerzési lehetőség is adódott, de még szépíteni sem sikerült. Az idő pedig nagyon gyorsan fogyott, három perccel a vége előtt a szintén másodszor eredményes Feldner eldöntötte a mérkőzés, illetve a bennmaradás sorsát (2 -5). A magyar válogatott így kiesett a divízió I/A csoportból, jövőre egy osztállyal lejjebb, a divízió I/B-ben szerepel majd. Az elitcsoportba, a világ legjobb tíz együttese közé a kazah csapat jutott fel.

U20-AS DIVÍZIÓ I/A CSOPORTOS VILÁGBAJNOKSÁG, COURCHEVEL (FRANCIAORSZÁG) Magyarország–Ausztria 2–5 (1–2, 1–2, 0–1) Gólok: Vértes 13., Fejes 40., illetve Rossi 8., Feldner 14., Baumgartner 28., Rossi 30., Feldner 58. Kiállítások: 8, illetve 8 perc 1. forduló Kazahsztán–Németország 3–2, hosszabbítással Ausztria–Franciaország 1–6 MAGYARORSZÁG–Lettország 1–4 2. forduló Lettország–Kazahsztán 2–3, hosszabbítással Franciaország–MAGYARORSZÁG 4–3, hosszabbítással kedd, 19: Németország–Ausztria 4–1 3. forduló szerda, 15.30: MAGYARORSZÁG–Kazahsztán 3–5 szerda, 19: Németország–Franciaország 4–0 szerda, 19: Lettország–Ausztria 5–1 4. forduló csütörtök, 19: Franciaország–Lettország 0–1, hosszabbítással péntek, 13: Németország–MAGYARORSZÁG 7–2 péntek, 19: Kazahsztán–Ausztria 3–2 5. forduló szombat, 14.30: Lettország–Németország 1–0 szombat, 16: Ausztria–MAGYARORSZÁG 5–2 szombat, 18: Franciaország–Kazahsztán 1−6 A világbajnokság végeredméye: 1. Kazahsztán 13/5, 2. Lettország 12/5, 3. Németország 10/5, 4. Franciaország 6/4, 5. Ausztria 3/5, 6. Magyarország 1/5.

Amit eddig írtunk a világbajnokságról Bennmaradni, bizonyítani (előzetes) 1. forduló: Magyarország–Lettország 2. forduló: Magyarország–Franciaország Fel a fejjel! (értékelés a szünnapon) 3. forduló: Magyarország–Kazahsztán 4. forduló: Magyarország - Németország További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.