UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2017-12-19 18:38

Lila-fehér ünnep

Ünnepi úszóversenyt rendeztek az újpesti vízilabdázók a Margitszigeten. A tizennégy éven aluliaknak szánt évzáró eseményen több mint 250 gyerek vett részt. A szervezők a lehető legtöbb indulót jutalmazták, s egyben itt adták át az elismerést az UVSE idei legjobb utánpótláskorú játékosának, Baksa Benedeknek. Az Év egyénisége vándordíjat elnyert vízilabdázó nemcsak az eredményeivel, de az emberi magatartásával is felhívta magára a figyelmet.

gy. sz. cs. – utanpotlassport.hu A Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában tartották hagyományos ünnepi úszóversenyüket az újpesti vízilabdázók. Ahogy a neve is elárulja, nem volt ez véresen komoly viadal, a hangsúlyt sokkal inkább arra fektették a szervezők, hogy az UVSE versenyzői az év vége közeledtével úgy tölthessenek együtt még egy kis időt, ahogy egyébként is szoktak. Sportolással és versenyzéssel. A margitszigeti uszodában több mint 250 gyerek állt végül rajtkockára, nem kevesebb mint 39 futamban. Ráadásul idén már külsős úszóiskolák is érkeztek a versenyre, az Úszó Pingvin Óvoda, a Bohóchal Úszóiskola és a Tiara sport képviseletében. A szakosztály nagyon jó kapcsolatokat ápol ezekkel a műhelyekkel, a gyerekek egy része, miután megismerkedik az alapokkal, a lila-fehéreknél immáron pólósként folytatja. Az UVSE szervezői semmit sem bíztak a véletlenre, Facebook- és Instagram-oldalukon élő közvetítésben számoltak be az eseményekről.

Baksa Benedek (balról) az Év egyénisége vándordíj nyertese  Benedek Tiborral az UVSE szakmai igazgatójával Fotó: UVSE/Baksa Barbara
Baksa Benedek (balról) az Év egyénisége vándordíj nyertese Benedek Tiborral az UVSE szakmai igazgatójával Fotó: UVSE/Baksa Barbara
A lelátók megteltek gyerekekkel és hozzátartozóikkal, akik a futamok után izgatottan várták az eredményhirdetést. Az érem és a dobogó sokaknak volt újdonság. Abban azonban mindenki megegyezett, hogy az ajándékcsomagok legalább olyan vonzóak voltak, mint a medáliák és a kupák. Arról már nem is beszélve, hogy a díjakat Benedek Tibortól, az UVSE szakmai igazgatójától személyesen vehették át. A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóval való találkozás pedig minden pólós-apróság számára plusz energiákat adott a futamok előtt. −Miután valóban a sportág népszerűsítése volt a célunk, és örömet akartunk minden gyereknek szerezni, ezért még a hatodik helyezetteknek is kedveskedtünk valamivel – mondta honlapunknak Benedek Tibor. – Idén tizennégy éves korig írtuk ki a futamokat, pontosan azért, hogy a szülőkkel együtt jöjjenek, és családiasabb legyen a hangulat. Szerencsére, ez így is volt, nagyon jól sikerült a verseny. Közel háromszáz gyermekkel foglalkozunk, nem lesz mindenkiből bajnok, viszont hangsúlyt helyezünk arra, hogy mind testileg, mind szellemileg egészséges felnőtteket neveljünk belőlük. Az ünnepi úszóverseny fényét emelte, hogy az UVSE vezetői éltek a lehetőséggel, és stílszerűen most jutalmazták a klub legjobb utánpótlás játékosát is. S hogy a díj neve náluk más, mint a többi egyesületben vagy sportágban, az korántsem véletlen. Az év egyénisége serlege ugyanis annak a játékosnak jár, aki több, mint egyszerűen egy jó vízilabdázó. Akit a személyisége, az emberi és sportolói tulajdonságai révén bátran lehet a legkisebbek elé példaként állítani. 2017-ben ez a fiatal pedig nem más, mint a 17 esztendős Baksa Benedek, aki az ifjúsági Európa-bajnokságon a korosztályos válogatott egyik legjobbja volt, klubjában pedig már rendszeresen játszik a felnőtt csapatban. Az UVSE szakmai igazgatója szerint Baksa Benedek nagyszerű évet zárt az idén, eredményei önmagukért beszélnek. S nem kis büszkeséggel jegyezte meg: „Olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy sok olyan ígéretes tehetségünk van még, mint ő.” A vándordíj egyik korábbi jutalmazottja volt például Gangl Edina, aki ma már a nagyok között  bizonyítja, méltó volt az elismerésre. A következő díjátadóig alighanem Benedeknél lesz a legjobb kezekben a trófea. Egyéb korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.