UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-01-04 20:41

Újabb erőpróba

Erős ellenfelek ellen folytatja felkészülését a fiú ifjúsági kézilabda-válogatott a nyári Európa-bajnokságra. Gyurka János együttese péntektől vasárnapig a norvég, a horvát és a szlovén válogatottal is megküzd a balatonboglári Négy Nemzet-tornán.

UP-infoSzűk egy hónnappal a lengyelországi Olimpiai Reménységek Versenye után még egy, talán még az előzőnél is nívósabb, négycsapatos tornán vehet részt a fiú ifjúsági kézilabda-válogatott. Péntektől vasárnapig a horvát, a norvég és a szlovén korosztályos együttes vendégeskedik Balatonbogláron.

Gyurka János és az ifjúsági válogatott erős tornára készül Forrás: MKSZ
Gyurka János és az ifjúsági válogatott erős tornára készül Forrás: MKSZ
Az ORV-n két győzelmet és egy vereséget elkönyvelt, végül tornát nyert magyar csapat először a norvégokkal, majd a horvátokkal, s végül a szlovénokkal játszik a háromnapos, körmérkőzéses viadalon. A keret néhány helyen változott a lengyelországi névsorhoz képest, Gyurka János szövetségi edző már korábban jelezte: célja, hogy minél több játékost kipróbáljon a válogatottban, hogy a lehető legerősebb gárdával utazhasson a nyári Európa-bajnokságra. Ahogyan korábban mondta, a balatonboglári torna is állomás lesz az Eb-re való felkészülésben, amelyen az egyelőre hiányzó nemzetközi rutin megszerzésre a cél.

FIÚ IFJÚSÁGI NÉGY NEMZET-TORNA, BALATONBOGLÁR Január 5., péntek 16:00 Horvátország-Szlovénia 18:00 Magyarország-Norvégia Január 6., szombat 16:00 Norvégia-Szlovénia 18:00 Horvátország-Magyarország Január 7., vasárnap 11:00 Norvégia-Horvátország 13:00 Magyarország-Szlovénia A magyar válogatott kerete Kapusok: Győri Kristóf (NEKA), Merkovszki Pál (PLER-Budapest) Jobbszélsők: Tóth Péter (NEKA), Kiss Axel (Orosházi FKSE) Jobbátlövők: Papp Bence (NEKA), Dely Márton (NEKA), Tóth Rajmund (Eger) Irányítók: Dobi Bence (Balmazújvárosi KK), Kovács Gergő (NEKA) Beállók: Vajda Huba (Balatonfüredi KSE), Gál Dominik (Balatonfüredi KSE), Szepesi Noel (Eger) Balátlövők: Tóvizi Tamás (Balmazújvárosi KK), Draskovics Gellért (Balatonfüredi KSE), Bálint Bence (NEKA) Balszélsők: Czakó Áron (TSG Söflingen), Holdosi Bence (PLER-Budapest)