UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2018-01-05 09:43

A Postás büszkeségei

A Postás SE női tornaszakosztálya a klub évtizedek óta húzódó pénzügyi problémái ellenére is állja a sarat, a legutóbbi korosztályos versenyeken is taroltak a csapatai. Az egyesület májusában megválasztott új elnökét, dr. Vörös Józsefet kérdeztük a nagy múltú klub pillanatnyi helyzetéről.

Gy. Szabó Csilla – utanpotlassport.huNyolc év után nyertek ismét felnőtt-csapatbajnoki címet decemberben a Postás SE női tornászai. Az együttes egyik meghatározó tagja a 14 éves Schermann Bianka volt. Ő hivatalosan az MTK Budapest versenyzője, ám mint Postás nevelés a Róna utcaiak színeiben szerepelhetett a csb-n. Bianka, több más klubtársához hasonlóan, az egyesületben néhány évvel ezelőtt kialakult állapotok miatt volt kénytelen váltani, és elfogadni a kék-fehérek segítő kezét. De a többi budapesti szakosztály is gondolkodás nélkül a nagy múltú szakosztály mögé állt a bajban, a KSI SE sem tétovázott, amikor utánpótláskorú, válogatott versenyzőket kellett átvennie. Májusban új elnök került a klub élére: dr. Vörös József – „civilben” az ország talán legismertebb vállalkozójának, Mészáros Lőrincnek az ügyvédje – akit a tornászlányok decemberi sikere kapcsán az elmúlt hét hónap változásairól kérdeztük.

A Postás felnőtt bajnokcsapatában a 14 éves Schermann Bianka (balról a harmadik) meghatározó ember volt Forrás:postas se
A Postás felnőtt bajnokcsapatában a 14 éves Schermann Bianka (balról a harmadik) meghatározó ember volt Forrás:postas se
− Már az átvételkor is a tornászokkal volt a legkevesebb problémánk, hiszen a szakosztályvezető, Draskóczy Imre minden erejével próbálta együtt tartani a csapatát – nyilatkozta honlapunknak dr. Vörös József. − A kisgyerekek ennek köszönhetően megmaradtak, sőt, az eltelt pár hónapban már növekedett is a létszám. Az edzőink járták a környező óvodákat és iskolákat, folyamatosan figyelték a gyerekeket, és a tehetségesebbeket a szabadidős szakágból a versenysport felé irányították. Ennek meg is lett az eredménye, a legutóbbi korosztályos versenyeken taroltak a postásos tornászlányok. Az év végén komoly tárgyalásokat folytattam a szövetség elnökével, Magyar Zoltánnal, valamint a sportállamtitkársággal, minek köszönhetően az év elején komoly együttműködést indítunk. Ha a többi szakosztály is a tornászokéhoz hasonló eredményességgel és szakembergárdával rendelkezne, könnyebb lenne a helyzetünk. − A klub évtizedek óta eladósodással küzdött, a tornászoknak nem volt fűtés, ilyen körülmények közé nem szívesen engedik sportolni a szülők a gyermekeiket. − Ez így van, s mivel nemcsak a szállítóknak volt eladósodva a klub, de jelentős köztartozást is felhalmozott, a sportolók versenyengedélyének kiállításához sem kaphatta meg a nullás igazolást. Emiatt kellett számos Postás-versenyzőnek más klub színeiben indulnia. A konszolidáció keretében, vállalkozói pénzekből elkezdtük fizetni a köztartozásokat, kötelezettséget vállaltunk az adósságok visszafizetésére, s így szeptember óta ismét rendelkezünk nullás igazolással. Ennek köszönhetően hamarosan visszaigazolhatjuk a labdarúgó gyerekeinket, akik eddig az egyik, főváros környéki egyesület színeiben szerepeltek. Ami a fűtést illeti, mire megjött az igazi nagy hideg, addigra sikerült ezt a problémát is megoldani. De amolyan huszonkettes csapdájában vagyunk: amíg nem rendezzük az adósságainkat, addig állami támogatásra sem számíthatunk. Magánpénzeket pedig soha nem volt és nem is lesz könnyű szerezni. − Még az ön jó kapcsolatrendszerével sem? −Még az enyémmel sem. De a feladatot azzal a feltétellel vállaltam el, hogy rendbe tesszük a klubot, és nem zárjuk be, nem alapítunk új néven másikat. Ehhez most is tartom magam. A Postás 119 éves hagyományai mindenkinek fontosak, új egyesület a vitrinekben található éremkollekciónak nem lehetne a jogos örököse. Ezért próbáljuk most apránként, lépésről lépésre rendezni a helyzetet. Abban bízom, ha ebben sikeresek leszünk, akkor az állami sportvezetés nyugodt szívvel állhat mellénk, s véglegesen megoldhatjuk az évtizedek óta húzódó problémákat. Egyéb korosztályos hírek TORNÁBAN a sportági aloldalunkon.