UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2018-01-06 20:42

Megint nulla, nem semmi!

A magyar U17-es leány röplabda-válogatott második mérkőzését is megnyerte az U17-es Európa-bajnoki selejtező Miskolcon zajló G csoportjában. A szombati találkozón Szlovákia csapatát – a portugálokhoz hasonlóan – játszmavesztés nélkül múlta felül a házigazda. Vasárnap a két veretlen együttes, a magyar és a török a csoportelsőségért és a biztos Eb-részvételért csap össze.

Bauernfeind Bence - utanpotlassport.hu A miskolci Eb-selejtezőtorna második napjának második mérkőzése rossz szlovák nyitással kezdődött... Azt gondoltuk, előjelnek nem is rossz, és tényleg nem volt az: a magyar lányok – miképpen pénteken a portugálok ellen – kiválóan kezdték ezt az összecsapást is. Sorozatban jöttek a pontos leütések, és kisvártatva 10:4 állt az eredményjelzőn. A szlovákoknak Vecsey Fanni villanásaira és Berkó Liliána nyitásaira nem volt válaszuk, így sima 25:8 lett az első szett vége. A második játszmában a szlovákok agilisabban startoltak, a mieink jó darabig csak futottak az eredmény után. Az északi szomszéd többször is ellépett néhány ponttal, Kőnig Gábor együttesének a játéka a folytatásban feljavult, minek nyomán 16:16-nál sikerült egyenlíteni. Kis időre a vezetést is átvette az együttes, ám újabb csavar következett. A riválisnak 24:21-es állásnál több szett labdája is volt, csakhogy a magyarok valamennyit hárították, és megint egalizáltak (24:24). Majd győztek 26:24-re!

Boldogság tetőfokon Forrás: honvolley.hu
Boldogság tetőfokon Forrás: honvolley.hu
A fordulatos és kiélezett játszma megnyerése láthatóan kedvezően hatott a csapatra. Az első három pontot a magyarok szerezték, de még nem volt vége. A szlovákok ismét felálltak, sőt többször vezettek is, de a továbbiakban már szavunk nem lehetett: a magyar lányok pontosabban játszottak, a meccs elején tapasztalt önbizalmuk visszatért, és sorozatban öt pontot szereztek. A megszerzett előnyt pedig már nem engedték ki a kezükből, 25:18-ra győztek, a mérkőzést pedig újabb 3:0-lal „húzták be". Ezzel eldőlt, hogy a szlovákok után szombaton a portugálokat is simán elintéző törökökkel vasárnap délután fél hattól a biztos továbbjutást érő csoportgyőzelemért játszik a magyar válogatott. Kőnig Gábor szakvezető természetesen elégedetten értékelte honlapunknak a látottakat: „Túl álomszerű volt a kezdés, és szinte törvényszerű volt, hogy a második játszmában meg kellett küzdenünk a győzelemért. De a csapat most is bizonyította, hogy nem ismer vesztett szituációt, és azt is, hogy mennyire tud küzdeni. Kimondani is nagyszerű, vasárnap az Eb-részvételért játszunk…” Ezt írtuk eddig az Eb-selejtezőről Esély a továbbjutásra (előzetes) Ahogy tetszik, vígjáték (1. forduló: Magyarország–Portugália 3:0)

U17-ES LEÁNY EB-SELEJTEZŐ TORNA G csoport, Miskolc, Generali Aréna 2. forduló Magyarország–Szlovákia 3:0 (8, 24, 18) V: Siciu (román), Rodriguez (spanyol) Magyarország: Orosz 7, Berkó 5, Vecsey 18, Kiss A. 7, Sziládi 6, Tatár 6. Cs.: Szabó L. 6, Kertész L. 1, Boskó Szlovákia: Sivicekova 4, Vajdova 9, Smieskova 3, Dlhosova 3, Kucserova 8, Hrusecka 5. Cs.: Frolova, Krcmarekova 1, Laucikova, Navratova 1, Nechojojdomova A nap másik mérkőzésén: Törökország–Szlovákia 3:0 A csoport állása 1. Magyarország 3 pont (3:0, 75:42), 2. Törökország 3 (3:0, 75:46), 3. Szlovákia 0 (0:3, 46:75), 4. Portugália 0 (0:3, 42:75) A TOVÁBBI PROGRAM Vasárnap 15.00: Portugália–Szlovákia 17.30: Törökország–Magyarország

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.