UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2018-01-06 09:41

Szentek Diósdon

Újabb város került fel a magyarországi amerikaifutball egyre növekvő térképére, néhány hónappal ezelőtt ugyanis megkezdte tevékenységét a Diósd Saints. A klub a főként Budapest peremkerületeiben, illetve a Dél-Buda környéki településeken élő fiataloknak – s akár felnőtteknek – nyújt sportolási lehetőséget.

G. G. – utanpotlassport.hu A Diósd Saints edzőinek egyike, Járai Richárd honlapunknak elmondta, októberben kezdtek játékosokat toborozni, s jelenleg már minden korosztályban, összesen huszonöt fővel zajlanak az edzések.

Íme, az ifjú diósdi „szentek”! Forrás: Diósd Saints
Íme, az ifjú diósdi „szentek”! Forrás: Diósd Saints
A szakmai gárdát négy tréner alkotja, ráadásul egyikük a tengerentúlról érkezett Magyarországra, így a fiatalok igazán jó kezekbe kerülnek. Az érdeklődőket már nyolcéves kortól várják, ugyanis flag-football szakosztályt is működtetnek Diósdon (a játéknak ezt a válfaját űzik a legkisebbek, abban felszerelés és valódi kontakt nélkül küzdenek egymással a kicsik). A Saintsben serdülő és junior korosztályú fiatalokkal is foglalkoznak. A klub a közeljövőben két toborzót is tart, január 13-án, illetve 27-én egyaránt reggel 9 órától várják az érdeklődőket a DNS Diósdi Sportközpontban. További korosztályos hírek AMERIKAIFUTBALLBAN a sportági aloldalunkon.