UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-01-07 18:05

Késői hajrá

Újra hatalmas küzdelemben maradt alul a fiú ifjúsági kézilabda-válogatott a balatonboglári Négy Nemzet-tornán. A magyar csapat az utolsó mérkőzésén majdnem ledolgozta hétgólos hátrányát a szlovénok ellen, végül azonban 30–29-re kikapott, és a negyedik helyen zárt.

Bruckner Vince – utanpotlasspport.huAz utolsó napjához érkezett az ifjúsági fiú kézilabdázók balatonboglári Négy Nemzet-tornája. Már szombaton eldőlt, hogy a horvát–norvég találkozón az első, a magyar–szlovén összecsapáson pedig a harmadik hely lesz a tét.

Bálint Bence (fehérben) nyolc gólt szerzett a szlovénok ellen Fotó: Tompos Gábor/NEKA
Bálint Bence (fehérben) nyolc gólt szerzett a szlovénok ellen Fotó: Tompos Gábor/NEKA
Már a tizenegykor kezdődött aranycsatára megtelt a lelátó a Nemzeti Kézilabda Akadémia központjában. A tornát szoros meccsen a fizikailag messze a mezőny fölé növő horvátok nyerték, a döntőben 23–20-ra verték a norvégokat. Az összecsapás után pedig hatalmas ünneplést csaptak, ami jól jelzi a viadal rangját, illetve a végig tapasztalható magas színvonalat. Ezután következett csak a fő attrakció, hiszen a tornán utolsó fellépésére érkezett a magyar válogatott. Gyurka János együttese az addig szintén nyeretlen szlovén csapattal találkozott. A mérkőzést az ellenfél kezdte jobban, viszonylag korán kialakította a két-három gólos különbséget. Utána viszont visszajött a mérkőzésbe a társaság, s akár vezetéssel is vonulhatott volna a szünetre, de végül egygólos hátrányban kezdte meg a félidőt. A második harminc perc az elsőhöz hasonlóan rosszul kezdődött, beragadtak a mieink, ami azt eredményezte, hogy újra futni kellett az eredmény után. Már hét is volt közte, amikor hatalmas hajrába kezdett a fantasztikusan lelkes publikum előtt játszó magyar válogatott. Azonban már csak megközelíteni sikerült az ellenfelet, egyenlíteni nem. A szlovénok 30–29-re nyerték meg a bronzmérkőzést. A találkozó után Gyurka János értékelte honlapunknak a látottakat: „A küzdőszellemet feltétlenül dicsérni tudom, fantasztikusan harcoltak a fiúk. Több lehetőséget rontottunk el, mint az a világ élvonalához tartozó együttesek ellen megengedhető, ezzel párhuzamosan pedig sok gólt kaptunk. A csapat gerince érezhetően megvan, folyamatosan fejlődtünk a tornán.” A magyar csapat legeredményesebb játékosa, Bálint Bence sem volt elégedetlen a három nappal: „Hosszú folyamat elején járunk, folyamatosan fejlődnünk kell. Az első meccset leszámítva elégedettek lehetünk magunkkal, hiszen nagyot küzdöttünk, szoros meccseket játszottunk. Tovább kell javulnunk, hogy a legjobb válogatottakat is le tudjuk győzni.”

FIÚ IFJÚSÁGI NÉGY NEMZET-TORNA, BALATONBOGLÁR Magyarország–Szlovénia 29–30 (15–16) Legjobb góllövők: Bálint B. 8, Kovács G. 6, Holdosi 4, illetve Kosec 6, Tajnik 5, Grobelnik, Makuc 4-4 A másik mérkőzésen: Norvégia–Horvátország 23–26 Az állás: 1. Horvátország 3 győzelem, 2. Norvégia 2, 3. Szlovénia 1, 4. Magyarország 0

Egyéb korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.