UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2018-01-07 21:48

Sikerült: megvan az Eb

Azt már a vesztes magyar–török mérkőzés végén tudtuk, hogy a magyar csapat második lett a leány U17-es Eb-selejtező miskolci, G csoportjában. De hogy sikerült-e megszerezni a három legjobb csoportmásodik helyének egyikét, az a csehországi Olomoucban dőlt el. A javunkra! Így 2009 után újra ifjúsági Európa-bajnokságon szerepelhet a leány U17-es válogatottunk.

Bauernfeind Bence – utanpotlassport.hu Két veretlen együttes találkozott vasárnap Miskolcon az U17-es leány röplabda Európa-bajnoki selejtező G csoportjában. Az esélyes török válogatott a csoportelsőségről döntő mérkőzésen három szettben legyőzte a hősiesen küzdő magyar csapatot, s ezzel egyenes ágon jutott el a bulgáriai kontinensviadalra.

Forrás: hunvolley.hu
Forrás: hunvolley.hu
A mérkőzés magyar ponttal kezdődött, s a lányok előnye az első kisszünetig ki is tartott, de a pihenő után a törökök sorozatban hét pontot szereztek, és jelentősebb előnyre tettek szert (14:8). Kőnig Gábor játékosai később közelebb tudtak zárkózni, de a vendégegyüttes a játszma végére újból rákapcsolt, és 25:14-re nyert. A második szettben – elsősorban a pontos nyitásainak köszönhetően – a vetélytárs kezdett jobban, s noha a házigazda kétszer is egyenlíteni tudott (9:9, 13:13), a játékrész újból „odaát” volt az előny, s a helyzet az újabb térfélcseréig már nem is változott. Az akaraterőből ismét jelesre vizsgázó magyarok három játszmalabdát is hárítottak, de a negyediket a törökök már nem hibázták el, és 25:22-es sikerük nyomán immár 2:0-ra vezettek. Az első két játszma elvesztése nem volt jó hatással a mieink teljesítményére, bizonytalanul vetették bele magukat a játékba, és ezúttal már egyáltalán nem tudták tartani a lépést az ellenféllel (25:12). A 3:0-s vereség azt jelentette, hogy a törökök egyenes ágon jutottak el az Eb-re, míg a miskolci négyes második helyén végző magyarok most már az öltözőben verejtékezhettek, lesve a többi csoport alakulását, hiszen a selejtezőcsoportok három legjobb „ezüstérmese” szintén Európa-bajnoki szereplőnek mondhatja magát. És sikerült! A C csoportban, a csehországi Olomoucban ugyanis a szlovénok 3:2-re legyőzték a velünk versengő cseheket, akik így a harmadik helyen végeztek. A második hely a spanyoloké lett, akik azonban a leggyengébb csoportmásodikként nem jelentettek konkurenciát. Ezt írtuk eddig az Eb-selejtezőről Esély a továbbjutásra (előzetes) Ahogy tetszik, vígjáték (1. forduló: Magyarország–Portugália 3:0) Megint nulla, nem semmi (2. forduló: Magyarország – Szlovákia 3:0) Egyéb korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

U17-ES LEÁNY EB-SELEJTEZŐ TORNA G csoport, Miskolc, Generali Aréna 3. forduló Törökország–Magyarország 3:0 (14, 22, 12) V: Rodriguez (spanyol), Gall(cseh) Törökország: Salih 5, Hacimostafaoglu 14, Tokman 11, Eroktay 5, Karacaova 12, Temiz 9. Cs: Güctekin (liberó), Özaydinli 1, Pehlivan. Szövetségi edző: Gunes Bülent Magyarország: Berkó, Vecsey 4, Kiss A. 3, Sziládi 5, Tatár 2, Orosz 8. Cs: Kertész (liberó), Boskó 2, Szabó L 2. Szövetségi edző: König Gábor A csoport másik mérkőzésén: Portugália–Szlovákia 3:1 A G csoport végeredménye: 1. Törökország 9 pont, 2. Magyarország 6, 3. Portugália 3, 4. Szlovákia 0