UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-01-15 16:16

Nyáron irány észak

A következő szezontól a norvég Byasen együttesében folytatja pályafutását a Győri Audi ETO – jelenleg a Vác együttesét erősítő – 18 éves kézilabdázója, Lakatos Rita. A fiatal irányító két évre kerül kölcsönbe a skandináv együtteshez a nyáron.

UP-info Nagy váltás következik a nyáron 18 éves kézilabdázó, Lakatos Rita pályafutásában. A Győri Audi ETO KC ígéretes irányítója a következő szezontól két évig a norvég Byasen együttesében játszik. A jelenleg a Vác csapatában kölcsönben szereplő, és kiváló évadot futó lányt tárt karokkal fogadják a skandinávok.

Lakatos Rita a nyártól már a norvég Byasenben játszik Forrás: Váci NKSE
Lakatos Rita a nyártól már a norvég Byasenben játszik Forrás: Váci NKSE
A Byasen igazgatósági elnöke, Oddvar Aardahl elmondta, már régen kiszemelték Lakatost: „Ha segíteni tudjuk abban, hogy klasszis játékos váljon belőle, azzal a klubunk is csak jól jár. Viszont nem hiszem, hogy hosszabb ideig nálunk maradna, elképzelhető, hogy a két évet követően hazatér" A juniorválogatott játékosában is már korábban megfogalmazódott, hogy északra szerződjön. A norvégok decemberben döntöttek végleg az irányító szerződtetése mellett, amikor a magyar csapatban remekelt a norvégok elleni felkészülési tornán. Ráadásul a közeg sem lesz teljesen ismeretlen a győri fiatalnak, hiszen korábbi ETO-s csapattársa, Ida Alstad is az új klubját erősíti. A világ- és Európa-bajnok játékos is örült Rita érkezésének: „Ő az egyik legígéretesebb magyar játékos, több poszton is bevethető, nincs kétségem afelől, hogy nagy kézilabdázó válik belőle. Fiatal játékosnak nem könnyű klubot és országot váltani, új kultúrába csöppenni. De ha valaki képes venni ezt az akadályt, az Rita, mert nagyon erős mentálisan.” A Byasen jelenleg a hatodik helyen áll a norvég bajnokságban, az EHF-kupában pedig a legjobb tizenhat között. Oda érkezik a nyáron az U20-as világbajnokságra készülő juniorválogatott egyik legígéretesebb játékosa, Lakatos Rita. Egyéb korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.