UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2018-01-16 18:11

Előre tekernek

Megtartotta éves díjátadó gáláját a hazai kerékpáros szövetség. Az eseményen a sportág új elnöke, Princzinger Péter kijelentette, az új elnökség legfontosabb feladata a sportág népszerűsítése, illetve az utánpótlásbázis növelése lesz. Az eseményen részt vett Sárfalvi Péter utánpótlás-nevelésért felelős államtitkár, illetve Révész Máriusz kerékpározásért és kikapcsolódásért felelős kormánybiztos is. Valamennyi szakágban díjazták az év legjobbjait.

B. V. – utanpotlassport.huA kerékpárszövetség megtartotta a hagyományos, éves díjátadó gáláját. Az eseményen amellett, hogy bemutatkozott nemrégiben megválasztott elnök, Princzinger Péter, díjazták 2017 legjobbjait, a szakágvezetők javaslatai alapján.

Princzinger Péter, a szövetség elnöke elmondta, egyik legfontosabb feladatának az utánpótlásbázis növelését tekinti Fotó: Vanik Zoltán/Bringasport
Princzinger Péter, a szövetség elnöke elmondta, egyik legfontosabb feladatának az utánpótlásbázis növelését tekinti Fotó: Vanik Zoltán/Bringasport
Princzinger először köszöntette a sportág tizenkét szakágában kiemelkedő teljesítményt nyújtó versenyzőket, valamint köszönetet mondott az őket támogató családoknak, szponzoroknak, szakembereknek, vezetőknek. Az elnök elmondta, a vezetése alatt négy fő területen fejlesztik a sportágat: javul a versenyrendszer, fejlődik az infrastruktúra, az információáramlás, és talán a legfontosabb a sportág népszerűsítése, fontos, hogy minél több fiatal kezdjen el kerékpározni. Sárfalvi Péter utánpótlás-nevelésért felelős helyettes államtitkár kiemelte az elmúlt év sikereit. Révész Máriusz kerékpározásért és kikapcsolódásért felelős kormánybiztos elmondta: úgy látja, most kezdődik a sportág magyarországi aranykora, mivel korábban soha ennyi pénz nem volt kerékpárút építésére, mint a 2018-as költségvetésben. Ami a díjazottakat illeti, az országúti szakágban a felnőttek között is született utánpótlássiker, Peák Barnabás (Kontent – DKSI Cycling Team) 19 évesen lett 2017 legjobbja, míg a juniorok mezőnyében Karl Ádámot (Devagi Tipográfia) és Honos Csengét (KSI Csepel SE) díjazták. Pályakerékpárban Filutás Viktor (Kőbánya Cycling Team), a mountain bike XC szakágban Fetter Erik (PCCC Bianchi), illetve Buzsáki Virág (Pilis Cross Country Club) győzött. A BMX Cross részlegben a Magyar Freestyle BMX Egyesület versenyzője, Ábel Donát bizonyult a legjobbnak. Cyclocrossban Vas Balázst (Merida Maraton Team) és Vas Kata Blankát (Merida Maraton Team), az MBT Downhill szakágban pedig Muszula Balázst (Limit Racing Team) részesítették elismerésben az utánpótláskorú versenyzők közül. Egyéb korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.