UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-01-17 13:17

Tornagyőztes leányok

Hiába tart a téli szünet, nemrégiben két leány utánpótlás-kézilabdacsapat is tornagyőzelmet ünnepelhetett. Az FTC U13-as együttese a szlovákiai Eperjesen, a NEKA serdülőcsapata pedig a szerbiai Adán szerzett aranyérmet.

UP-info Több korosztályos leány kézilabdacsapat is felkészülési tornán vett részt az utánpótlás-bajnokság téli szünetében. Az FTC fiataljai Szlovákiában, a NEKA játékosai pedig Szerbiában szerepeltek rövid, néhány napos tornán; az eseményekben közös, hogy a mieink mindkettőről éremmel tértek haza.

Az FTC U13-as csapata megnyerte az eperjesi nemzetközi tornát Forrás: fradi.hu
Az FTC U13-as csapata megnyerte az eperjesi nemzetközi tornát Forrás: fradi.hu
A Kempa 4 Sport Kupa elnevezésű eperjesi tornát 2007 óta minden évben megrendezik fiúknak és leányoknak. Európa-szerte több helyről érkeznek ide csapatok, ezúttal például Romániából, Litvániából, Lengyelországból és persze Magyarországról. Az FTC U13-as csapata bravúrosan az első helyen végzett, míg az egy évvel idősebbek között induló U15-ösök az ötödik helyen zártak. Az U13-as együttes trénere, az egykori klasszis beállós, Pádár Ildikó elégedetten értékelte a látottakat a klub honlapjának: „Hasznos torna volt, mert sok olyan ellenfelünk volt, amely más stílusban kézilabdázik, amellett a körülményekhez is alkalmazkodni kellett, játszottunk kisebb és fűtetlen pályán is, örülök, hogy megtapasztaltuk ezeket is.” A zöld-fehérek egyéni elismerésben is részesültek, a torna gólkirályát, Horváth Fannit az All Star-csapatba is jelölték. Nem tétlenkedtek a balatonboglári fiatalok sem, a NEKA serdülőcsapata a szerbiai Adán vett részt nemzetközi tornán, a válogatott hajdani irányítójának, Siti Beának a vezetésével. A Barátság-torna elnevezésű kétnapos eseményen a csapat magabiztosan utasította maga mögé valamennyi riválisát. Ráadásul a küzdelmek után Zaj Klárát a viadal legjobb kapusának választották. Egyéb korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.