UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-01-19 17:28

Osztrák bázisú remények

Két magyar csapat, a Fehérvár és a MAC Budapest már biztosította a helyét az osztrák bázisú U20-as és U18-as jégkorong-bajnokság rájátszásában. Arra a következő hetekben további hazai együtteseknek is lehetőségük lesz.

B. V. – utanpotlassport.huA végjátékához közelít az osztrák bázisú U20-as (EBYSL), illetve U18-as (EBJL) jégkorongbajnokság. A csapatok január elején lezárták az alapszakaszt, így most már a playoffba kerülés, illetve az ottani kiemelési helyek eldöntése a tét. Mindkét korosztályban hat-hat csapat már biztonságban érezheti magát, hiszen bejutott az úgynevezett Master Roundba, azaz a legjobb hatba. Ez a kiváltság egyben biztos playoff-részvételt jelent, már csak az a kérdés, hogy az adott csapat hányadikként jut oda. A többi szereplőt másik csoportba osztották, ahonnan még egy-egy hely kiadó a rájátszásba, így alakult ki végül a legjobb nyolc mezőnye. EBYSL Az idősebbek között, azaz EBYSL-ben két magyar csapatnak már megvan a helye a nyolcas döntőben. Az egyik a jelenleg is az élen álló Fehérvár, a másik pedig a második helyen tanyázó MAC Budapest. A fővárosiak ráadásul már lejátszottak egy meccset ebben a szakaszban: a cseh Znojmo otthonában győztek 6–4-re. A Volán a hét végén kezdi meg a küzdelmeket, mindjárt két idegenbeli mérkőzéssel, szombaton a Red Bull Salzburg, vasárnap a Znojmo vendége lesz. A MAC következő megméretésére vasárnap kerül sor, a fiataljaik a székesfehérváriak után egy nappal lépnek jégre Salzburgban. Az úgynevezett selejtezőcsoportokban sem állnak rosszul a magyarok, az A jelzésű hatost a Vasas vezeti a Vienna Capitals és a Linz gárdája előtt, vasárnap a hatodik helyen álló Innsbruck ellen erősítheti a pozícióját az élen. Amennyiben a piros-kékek nem csúsznak lejjebb, ők is playoff-résztvevők lesznek. A B csoportban négy magyar együttes is szerepel, viszont az egyetlen nem magyar csapat, az Okanagan vezet. Viszont biztató, hogy az UTE és a Debrecen is csak három ponttal marad el az osztrákoktól.

EBYSL: Master Round: 1. Fehérvár Av 19 34 pont, 2. MAC Budapest 32, 3. HC Hidra Jesenice 32, 4. HC Orli Znojmo 29, 5. Villach 26, 6. Red Bull, Salzburg 23 Selejtezőcsoport A: 1. Vasas 29, 2. Vienna Capitals 17, 3. Linz 17, 4. Graz 15, 5. Slavija Ljubljana 14, 6. Innsbruck 3 Selejtezőcsoport B: 1. Okanagan HC 22, 2. UTE 19, 3. Debreceni Hoki Klub 19, 4. KMH 16, 5. Győri ETO HC 8

EBJL A kisebbek mezőnyében már több mérkőzést játszottak le a csapatok. Az U20-as ligához hasonlóan U18-ban is a MAC és a Fehérvár jutott az elitkategóriába. Az első helyen a Red Bull Salzburg jégkorongozói állnak, őket követi a második helyen a MAC, a harmadikon a Volán. A székesfehérváriak egyébként remekül kezdték a középszakaszt, legyőzték az Okanagan és a Znojmo csapatát is. míg a fővárosiak az Okanagan elleni kitütéses sikerük után kikaptak Salzburgban. A két selejtezőcsoportban is tűzközelben vagyunk, az egyikben a Győri ETO HC vezet az osztrák Villach előtt, míg a másikban a Vienna Capitals mögött az UTE és a DVTK is jó pozícióban van.

EBJL: Master Round: 1. Red Bull Salzburg 37 pont, 2. MAC Budapest 33, 3. Fehérvár AV 19 30, 4. Klagenfurt 26, 5. HC Orli Znojmo 24, 6. Okanagan HC Red 20 Selejtezőcsoport A: 1. Vienna Capitals 22, 2. UTE 20, 3. DVTK 15, 4. Zell Am See 7, 5. Okanagan HC White 6 Selejtezőcsoport B: 1. Győri ETO HC 20, 2. Villach 17, 3. Vasas 14, 4. Linz 10, 5. KMH 3

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.