UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-01-22 18:37

Félúton hibátlanul

Parádés őszt produkáltak a DVSC fiataljai a leány ifjúsági kézilabda-bajnokságban. A debreceniek tízből tíz mérkőzésen diadalmaskodtak, többek között idegenben győzték le a végső sikerre is esélyes FTC-t.

B. V. – utanpotlassport.huVárakozás fölött, parádésan szerepel a DVSC együttese a leány ifjúsági bajnokságban. Hiába zajlik már javában a tavaszi szezon, a debreceniek hibátlanul menetelnek a Keleti csoportban: tízből tíz mérkőzésüket megnyerték, így nehezen elképzelhető, hogy ne kerüljenek be az év végi négyes döntőbe.

A DVSC tízből tíz mérkőzést nyert az ifjúsági bajnokságban Forrás: DVSC
A DVSC tízből tíz mérkőzést nyert az ifjúsági bajnokságban Forrás: DVSC
A keleti éllovasnak ráadásul nehéz mérkőzése is csak elvétve volt: először még októberben alakult neccesen a Vasas elleni idegenbeli összecsapás, amelyen a félidei egygólos hátrányból fordított meg 24–22-re. Az igazi rangadó az FTC elleni találkozó volt, még novemberben, akkor az Elek Gyula Arénában nyertek a pirosmezesek, akik 30 perc után néggyel is vezettek, végül 30–29-ra győztek. A többi ellenfél egyelőre nem okozott gondot a csapatnak, amely egyébként edzőváltáson is átesett, miután Anton Tiselj távozása után a 2017/18-as bajnokság végéig a felnőttekhez került az ifik edzője, Vida Gergő. A fiatalokat, így a serdülőkkel párhuzamosan Győrvári Viktor irányítja. Az együttesben eddig 23 fiatal lépett pályára a tíz meccs alatt, a két legeredményesebb játékos Poczetnyik Luca Laura 45 és Borgyos Panna 42 találattal. A hajdúsági együttesben szerepel több EYOF-győztes és Eb-bronzérmes ifjúsági válogatott kézilabdázó is, például Borgyos Panna vagy a kapus, Szabó Dóra. Ugyan még sok mérkőzés van hátra az alapszakaszból, de talán már kijelenthető, az eddig hibátlan debreceniek nagyon jó eséllyel pályáznak a már említett négyes döntőre – ahová két-két csapat jut be keletről és nyugatról –, és amelyre a tavasz végén kerül sor. Addig is még tizenegy mérkőzést játszanak, legközelebb február 3-án, a Budaörs vendégeként lépnek pályára. Egyéb korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.