UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2018-01-22 20:48

Ivett az olimpián

A 19 esztendős Tóth Ivett jól teljesített a moszkvai műkorcsolya Európa-bajnokságon, hiszen a 13. helyezése mellett kivívta, hogy ő képviselje a magyar színeket a február 9-én rajtoló pjongcsangi téli olimpián. Ehhez Medgyesi Fruzsinánál kellett jobbnak bizonyulnia, aki huszonnyolcadikként fejezte be a kontinensviadal küzdelmeit.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu Moszkvában rendezték meg a műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságot, amelynek a női egyéni versenyében két magyar volt érdekelt. A 19 esztendős Tóth Ivett és a 18 éves Medgyesi Fruzsina. Habár Ivett szerezte meg a kvótát (tegyük hozzá: az országnak) a tavalyi világbajnokságon elért 20. helyezésével, bizonyítania kellett a kontinensviadalon.

Tóth Ivett is rontott, ám jobbnak bizonyult, mint honfitársnője
Tóth Ivett is rontott, ám jobbnak bizonyult, mint honfitársnője
„A rövidprogramban óriási hibát követtem el, hiszen elrontottam a tripla-dupla kombinációmat. Meg kellett mentenem a helyzetet másik gyakorlattal, sikerült is, de így is tíz pontot vesztettem, ami – attól függetlenül, ha sikerül a kűröm – nagy hátrány. Viszont ott is hibáztam, mivel olyan triplát rontottam el, amelyikről azt hittem, hogy még álmomból felébresztve is megcsinálom. A cél az volt, hogy a legjobb tíz között végezzek, de figyelembe véve az utóbbi évem nehézségeit, maximálisan elégedett vagyok a tizenharmadik helyezéssel, és azzal, hogy elértem, amiért jöttem, hiszen meg tudtam szerezni az olimpiai indulás jogát”– összegez Ivett. Mivel Fruzsina a rövidprogramjában nagyot hibázott, ezért még a kűrjét sem mutathatta be, elvesztette az esélyét a téli olimpiát illetően. Végül a 28. helyen zárta a versenyt. Ivett ettől kedve már csak Pjongcsangra koncentrál: „Mindenekelőtt szeretném magamba szívni az olimpia légkörét, mivel arra még nem volt alkalmam. Hihetetlen jó előérzetem van. Örülök, hogy végre találkozhatok a többi olimpikonnal, ez nagyon motivál. A célom az, hogy tökéletes rövidprogramot fussak, és bekerüljek a legjobb huszonnégy közé. Akkor bemutathatnám a kűrömet is. Amennyiben ezt elérem, maximálisan elégedett leszek.” További korosztályos hírek a KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.