UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tekvondó

2018-01-23 09:43

Nyerni – Vegasban

Heten próbálnak szerencsét a szerencse városában a magyar taekwondósok közül a jövő héten: nem a Las Vegas-i kaszinók valamelyikében, hanem a küzdőtéren az új esztendő nyitóversenyének számító US Openen. Igaz, a rendezvénynek a Westgate Hotel and Casino, a játékgépek szomszédságában levő pavilonegyüttes ad otthont.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu A koreai eredetű küzdősport, a taekwondo hagyományos nemzetközi évadkezdő eseményeként számon tartott amerikai nyílt bajnokságon, Las Vegasban a tízévesektől a felnőttekig valamennyi korosztály megméretheti magát január utolsó hétfője és február első péntekje között, így a mezőny magyar résztvevői is.

A híres Westgate szomszédságában zajlik a verseny
A híres Westgate szomszédságában zajlik a verseny
Hét honfitársunk vasárnap kel útra nevadai végcéllal, és persze azzal a határozott szándékkal, hogy minél sikeresebben térjen haza a tengerentúlról. A reményeink szerint ragadós példa éppenséggel adott: tavaly ilyentájt – egyetlen magyarként – az utóbb 2017 legjobb hazai taekwondósának megválasztott Patakfalvy Luca indult a US Openen, s ha már ott volt, meg sem állt a dobogó tetejéig. A 17 esztendős kitűnőség öt mérkőzést nyerve diadalmaskodott a juniorok 49 kg-os kategóriájában, a G2 besorolású, vagyis világranglistapontokat adó, olimpiai kvalifikációs viadalon. Luca az idén is ott lesz, de – amint már említettük – ezúttal nem egyedül, hanem hat korosztályos honfitársával, köztük nővérével, a 19 éves Csengével egyetemben. A húg – elsőéves felnőttként – ezúttal már szintén a nagyok között kísérli meg a helytállást, miként az ugyancsak 17 esztendős Egyházas András. Nem lesz könnyű egyiküknek sem.
Patakfalvy Luca
Patakfalvy Luca
„Mivel a felkészülésnek még nagyon az elején tartunk, bármi lehet a 2018-as amerikai idénynyitón. A törekvés természetesen az, hogy minél jobban szerepeljenek valamennyien” – adott utazási előzetest a szövetség elnöke, Patakfalvy Miklós, aki érthető módon nemcsak elnöki, hanem szülői minőségében is izgatottan várja a versenyt. Amelyről – ha valóban eredményesek lesznek a mieink – utóbb akár azt is mondhatjuk: klassz Vegas volt! A US Open magyar indulói Patakfalvy Csenge – felnőttverseny, 62 kg Patakfalvy Luca – felnőttverseny, 49 kg Egyházas András – felnőttverseny, 68 kg Kopcsik Laura – ifjúsági 49 kg Berei Béla – ifjúsági 63 kg Józsa Levente – ifjúsági 55 kg Molnár Bendegúz – kadét 37 kg Egyéb korosztályos hírek TAEKWONDÓBAN a sportági aloldalunkon.