UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2018-01-29 16:42

Az utolsó díjátadó

Történelmi díjátadót tartott A hónap műhelye díj kuratóriuma hétfőn délelőtt a MOB Csörsz utcai székházában. A jubileumi hatvanadik ünnepségen a Budafóka XXII. SE úszóit és a KSI SE vízilabdázóit tüntették ki, majd az esemény zárásaként, a Decathlon ügyvezető igazgatója, Pósfai Gábor bejelentette: a mostani volt az utolsó díjátadó.

Munkatársunktól – utanpotlassport.huHétfőn a jubileumi, hatvanadik A hónap műhelye-díjátadót tartották a Magyar Olimpiai Bizottság székházában. A MOB, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu alkotta kuratórium ezúttal az egyéni, illetve az elmúlt három hónap alapján a csapatsportágakban is kitüntette a legeredményesebbnek ítélt hazai szakosztályt.

Decemberben a Budafóka úszói és a KSI SE vízilabdázói győztek Fotó: Szalmás Péter/MOB
Decemberben a Budafóka úszói és a KSI SE vízilabdázói győztek Fotó: Szalmás Péter/MOB
Az egyéni sportágak közül ezúttal a 2017-ben sikert sikerre halmozó úszók, közülük is történetük során először a Budafóka XXII. SE fiataljai örülhettek. A tizenöt évvel ezelőtt alakult műhely versenyzői kiváló decembert produkáltak. A közép-európai országok hagyományos serdülőversenyén Zombori Gábor nyerte a magyar csapat legtöbb érmét, mellette pedig Galyassy Szilárd és Márton Richárd is remekelt. A klub sportszakmai igazgatója, Fodor Szabolcs elismerően beszélt a díjról és a budafoki fiatalok teljesítményéről is: „Másfél évtizede alakult a szakosztály, nagy büszkeség, hogy ilyen rövid idő alatt a legjobb utánpótlás-nevelő klubok közé kerültünk. Nagy megtiszteltetés a rangos elismerés, örülünk, hogy ilyen fantasztikus versenyzőink vannak.” A csapatsportágakban az októberi, novemberi, decemberi teljesítmények alapján a KSI vízilabdázói érdemelték ki az elismerést. A sportiskolások egyébként visszatérő vendégek, többször elnyerték már a díjat, sőt, 2016-ban Az év műhelye elismerést is. Ezúttal a kitűnő bajnoki szereplésükkel kerültek az élre: ifjúsági és gyermekcsapatuk az első, a serdülőegyüttesük a második helyen áll a korosztályos ligában. Amikor az Utanpotlassport.hu főszerkesztője, Bruckner Gábor megkérdezte a KSI szakosztályvezetőjét, Montréal olimpiai bajnokát dr. Szívós Istvánt, hogy mi a folyamatos sikerük titka, a kitűnő szakember egyszerűen felelt: „Az az igazság, hogy nagyon jók vagyunk.” Szívós azt azért kiemelte, hogy a klubban a nagy elődök komoly alapokat fektettek le, és az újabbak eredményesen tudtak tovább építkezni. Köszönetet mondott a szülőknek, a klub edzőinek, s kiemelte a TAO-támogatás fontosságát, amely elengedhetetlen a megfelelő háttér kialakításához. A közönségszavazás győztesét, a MAC Budapest Jégkorong Akadémiát a Szapporóban 2008-ban A csoportba jutó válogatott csapatkapitánya, Kangyal Balázs képviselte. A jelenleg sportigazgatóként dolgozó klasszis védő elmondta, megtiszteltetésnek veszik a jelölést és köszönettel tartoznak szimpatizánsaiknak a szavazatokért.
Pósfai Gábor bejelentette, megszűnik A hónap műhelye díj Fotó: Szalmás Péter/MOB
Pósfai Gábor bejelentette, megszűnik A hónap műhelye díj Fotó: Szalmás Péter/MOB
A szokásos ceremónia után a már előre megígért bejelentés következett. Ekkor kiderült, nem csak a jubileum miatt volt történelmi az ünnepség. A Decathlon ügyvezető igazgatója, Pósfai Gábor bejelentette, hogy az utolsó díjátadónak ülnek a jelenlévők. Elmondta, biztosan boldogan emlékszik vissza a projektre: „Gyönyörű öt évet zártunk, a díj betöltötte azt a szerepet, amiért létrejött. Mára hatalmas presztízsű elismerésről beszélünk. Célunk volt, hogy a felnőtt élsport mellett kicsit az utánpótlás is reflektorfénybe kerüljön. Azt gondolom, lefedtük a teljes hazai vertikumot ez idő alatt. Hiába ér véget a díj, annyit ígérhetek, hogy a Decathlon megmarad a magyar utánpótlássport számára a jövőben is.” A MOB részéről Kulcsár Krisztián elnök szólt néhány szót a díjról. A világ- és Európa-bajnok párbajtőröző elmondta, bár a végébe csöppent bele A hónap műhelye történetének, látja, jó ügy mellé álltak 2012-ben: „Kitűnő projektet zárunk. Ragyogó példája a MOB, a média és a piaci szektor együttműködésének. Úgy gondolom, több ilyen kezdeményezésre lenne szükség, bízom benne, ahogyan Pósfai Gábor is mondta, a mai nap valami újnak a kezdete is lehet.” A rendezvény zárásaként Bruckner Gábor néhány adatot ismertetett a közönséggel a díjjal kapcsolatban. A Decathlon 58 millió 800 ezer forintot osztott ki az egyes műhelyek között az elmúlt öv évben. Hatvan alkalmat élt meg a díj, 49 szakosztály nyert, 18 sportágból és 22 városból avattak győztest. A legeredményesebb műhely a BVSC-Zugló vívószakosztálya volt. További korosztályos híreink ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon. További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon. További korosztályos híreink JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.