UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2018-01-29 19:02

Erőn felül

Lassan a célegyenesre fordulnak a junior gyorskorcsolyázók a márciusi korosztályos világbajnokságra való, ideálisnak távolról sem nevezhető felkészülésben. Malinovszky Lilla, Bejczi Botond és Kun Balázs Innsbruckban vett részt a szezon második junior-világkupaversenyén, és a pontszerző helyezések mellett leginkább annak örültek, hogy végre nagy pályán korcsolyázhattak.

Majer Dániel Malinovszky Lilla 3000 méteren elért 21., 1500-on szerzett 23., valamint Bejczi Botond előbbi távon korcsolyázott 19. és a tömegrajtos versenyben repesztett 14. helyezése számított a junior gyorskorcsolyázók legjobb, azaz pontszerző helyezésének az Innsbruckban rendezett junior-világkupaversenyen. Kun Balázsnak ezúttal nem sikerült a pontszerzés. Érdemes még kiemelni Bejczi 1500 méteren nyújtott teljesítményét, mert bár egy hellyel kiszorult a legjobb 24-ből, így is szépen helytállt a 40 főt felvonultató mezőnyben.

Bejczi Botond indulása egyelőre kérdéses a junior világbajnokságon Forrás: MOKSZ
Bejczi Botond indulása egyelőre kérdéses a junior világbajnokságon Forrás: MOKSZ
„A legnagyobb pozitívum, hogy van még másfél hónapunk a világbajnokságig – érzékeltette a helyzetet Szöllősi Szabolcs, a válogatott szövetségi vezetőedzője. – Az elmúlt időszakban sok volt az üresjárat, mivel a Városligeti Műjégpálya nem tudott megfelelő számú edzést biztosítani, ezen a téren tehát visszaesést tapasztaltunk. Botinak az ezerötszáza és a tömegrajtos versenye egészen jól sikerült, ezt a kettőt tudom pozitívumként kiemelni, valamint a pontszerző eredményeket. Az időeredményekből nem lehet messzemenő következtetést levonni, hiszen nyitott pályán zajlott a viadal.” De nem is a helyezéseken volt most a hangsúly, sokkal inkább a nagy pályás jégidőn, amelyből itthon bizony nincs elég. „Amit a Városligetben tudunk készülni, az édeskevés, tehát jóformán most, versenykörülmények között kellett felmérni, hogy milyen formában vannak a versenyzőink és a hátralevő másfél hónapban mi az, amiben javulniuk kell. Rövid pályás edzésekkel igyekszünk minél jobb állapotba hozni őket, valamint a vb helyszínén, Salt Lake Cityben is vár ránk három hetes felkészülés, amely újabb világkupaversenyt is magába foglal” – vázolta a közeljövőt a tréner. Az pedig, hogy ki utazhat a március 2-án kezdődő világkupaversenyre, majd vehet részt a március 9-én kezdődő junior vb-n, még ezt követően dől el. „Lillának és Balázsnak biztos a részvétele, Botira azonban még szövetségi tárgyalás vár, mivel ő csak egy távon tudta elérni a szintidőt. Márpedig a szövetség úgy határozott a költségek miatt – lévén nem Európában rendezik a vb-t –, hogy csak azoknak biztosítja a részvételt, akik legalább két távon kvalifikálták magukat. Két versenyzőnk indulása tehát biztos, legjobb esetben pedig három fiatallal utazunk Salt Lake Citybe” – ismertette a lehetséges forgatókönyveket Szöllősi, aki azért hozzátette: a körülmények ellenére a juniorok fejlődése az idei szezonban is folytatódott, hiszen legutóbb még egyikük sem tudta magát kvalifikálni a világbajnokságra, valamint az időeredményekben is folyamatos javulás figyelhető meg. További korosztályos hírek a KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.