UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2018-02-01 18:28

Aranylány kerestetik

Női kéztől származó, kesztyűs pofonoktól lesz hangos vasárnap kora estig a svédországi Boras, még közelebbről a Borashalle, ahol ezen a hétvégen rendezik meg a The Golden Girl Championship elnevezésű nemzetközi női ökölvívóversenyt.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu A svéd házigazdák a világ legnagyobb női boksztornájaként reklámozzák az Arany Lány-bajnokság néven futó, Boras városába erre a víkendre meghirdetett amazonviadalt, amelyen öt magyar is indul. A minősítés kissé túlzónak hat, de tény: érdemi múltú, jelentős eseményről van szó, és ezt honlapunknak Kovács Mária, hölgyválogatottunk szövetségi kapitánya is megerősítette a csapat csütörtöki elindulás előtt: „Tudomásom szerint 26 országból úgy 280-an lépnek szorítóba péntektől vasárnapig a legkülönbözőbb korosztályokban, a felnőttektől, az úgynevezett elitkategóriáktól lefelé, az ifjúságiakon és juniorokon át, egészen a serdülőkig. Eredendően hat lányunk szerepelt volna, Villás Veronika szereplésétől azonban kénytelenek voltunk eltekinteni, mivel eltalálta az influenzavírus."

A plakát
A plakát
A magyar ötök mindegyike a magasan jegyzettek között szerepel a kategóriájában, az pedig külön hízelgő ránk nézve, hogy a Golden Girl-torna honlapján a külön is kiemelt sztárok egyikeként éppenséggel Lakotár Hannát említik. Az elsőéves ifjúsági versenyzőről írva a svédek megemlítik, hogy junior Európa-bajnoki bronzérmesről van szó, azt meg mi tesszük hozzá, hogy előző korcsoportjában két ízben is, legutóbb – a „kiöregedése” előtt - tavaly felállhatott az Eb-dobogó alsó fokára. Éppenséggel nemcsak ő, hanem a többiek is kitűnhetnek a svédországi ringnapokon, a helyi sportcsarnokban, ahol – hogy az egyik kommentelőt idézzünk – lehetséges, hogy a 2020-as olimpia majdani bajnoka is kötelek közé lép... Ami tény, a mezőny a földkerekség megannyi szegletét reprezentálja, hiszen Angliától kezdve Indián keresztül egészen Kanadáig terjed a nevezettek listája. A 2009 óta minden esztendőben megrendezett Golden Girl különlegességgel is szolgál: nemcsak az egyes kor- és súlycsoportokban hirdetnek bajnokot, hanem a végén megnevezik a „legaranyosabbat” is, ha úgy tetszik a bajnokok bajnokát. A győztes egyedi jutalomként elutazhat Kubába, s a világ bokszéletének egyik központjában, jelesül Havannában tréningezhet néhány napon át. A legifjabbak háromszor kétperces menetidejű meccseket vívnak, míg az idősebbek háromszor három percet töltenek a szorítóban.

A magyar indulók Serdülő: Jónás Kornélia (2004-es születésű, 46 kg) Junior: Jozó Csenge (2003, 52 kg) Ifjúsági: Lakotár Hanna (2001, 51 kg), Kiss Bettina (2001, 54 kg), Hámori Luca (2001, 60 kg)

Egyéb korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.