UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Karate

2018-02-02 15:23

Érem és kvóta a cél

A lehetőségekhez képest a legteljesebb létszámban, harminc fővel kelt útra a magyar karate utánpótlás-válogatott Szocsiba, a 2020-as tokiói olimpián már hivatalosan is programban szereplő küzdősport korosztályos Európa-bajnokságára.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu A kadét-, a juniorkorú és az U21-es karatésok kontinensviadalának ad otthont ezen a hétvégén az oroszországi Szocsi, amelynek a szokványos elismeréseken – az Eb-érmeken – túl ezúttal további kiemelkedő tétje is van. A legjobban szereplők részvételi jogot szerezhetnek az őszi argentínai ifjúsági olimpiára, a 14–18 éves korosztály legkiválóbbjainak csúcstalálkozójára. Ennek a lehetősége két magyar fiatal számára is adott, nevezetesen a mieink közül Czagány Dóra és Kapdebo Botond „foglalhatja le” magának Szocsiban a Buenos Aires-i repülőjegyet. „Nagyon fontos eseménynek tekintjük az oroszországi Eb-t, különösen, hogy két olyan versenyzőnk is van, aki még kvalifikálhat az októberi ifjúsági olimpiára – mondta el érdeklődésünkre dr. Mészáros János, a szövetség elnöke. – Az ő jó szereplésük rendkívül fontos, persze a többieké is, hiszen aki nem lehet ott az argentínai játékokon, annak a szocsi Eb a legkomolyabb idei rendezvény. Lesz ugyan még a második kvalifikáció tavasszal Bulgáriában, de oda már nyilván csak azok mennek ki, akiknek marad esélyük: tehát Szófiába Dóra és Botond utazhat.” Célok? Remények? „Érmeket szeretnénk. Általában már minden magyar csapat, amely indul valahol, ezzel a tervvel utazik el. Tehát most is így van, több éremben bízunk. Ennek realitása van, az nekünk már nem jó, ha érem nélkül jön haza a csapat” – fogalmazott az elnök.

Indul Szocsiban a tavalyi korosztályos vb-n a 21 éven aluliak között bronzérmes Tamás Ferdinánd is Forrás: karate.hu
Indul Szocsiban a tavalyi korosztályos vb-n a 21 éven aluliak között bronzérmes Tamás Ferdinánd is Forrás: karate.hu
A magyar Eb-szereplők Kadét fiúk Formagyakorlat: Mérő Bálint Küzdelem: Borbás Botond (52 kg), Nagy Máté (57 kg), Dvorák Ádám (63 kg), Vugrinecz Attila (70 kg), Frankó Dániel (+70 kg) Kadét leányok Formagyakorlat: Kiss Zsófia Küzdelem: Jakubovics Dalma (47 kg), Udvari Zsófia (54 kg), Benkő Zsófia (+54 kg) Junior fiúk Formagyakorlat: Forgács Richárd Küzdelem: Csöppü Bence (55 kg), Nichols Dávid (61 kg), Nguyen An (68 kg), Kapdebo Botond (76 kg), Gyovai Roland (+76 kg) Junior leányok Küzdelem: Borbás Hedvig (48 kg), Lelkes Laura (53 kg), Baranyi Zsófia (59 kg), Szedő Luca (+59 kg) U21-es férfiak Formagyakorlat: Forgács Tamás (egyéni), Mérő Bálint, Forgács Richárd, Csicsay Gergely (csapat) Küzdelem: Kiss András (60 kg), Tamás Ferdinánd (67 kg), Erdős Martin (75 kg), Knirsch Marcell (84 kg), Janó Tamás (+84 kg) U21-es nők Formagyakorlat: Fábián Csenge Küzdelem: Klement Kármen (50 kg), Holló Evelin (61 kg), Czagány Dóra (68 kg) Egyéb korosztályos hírek KARATÉBAN a sportági aloldalunkon.