UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2018-02-02 21:09

Halló, itt Törökország!

A 21 éves Koszta Márk ígéretes karrierjének újabb állomását a labdarúgó NB I-ben a kiesés ellen küzdő Mezőkövesd együttesében tölti. A csapat törökországi edzőtáborából adott rövid „élménybeszámolót” honlapunknak.

Bodó Zsombor – utanpotlassport.hu Koszta Márk Kazincbarcikáról került a Honvéd futballakadémiájára, ahol tizennyolc évesen mutatkozott be az első osztályban. A következő esztendőben kölcsönben az NB II-es Kisvárdában szerepelt, 30 mérkőzésen 12 gólt lőtt, így azt követően  alapemberként számítottak rá Kispesten. A második NB I-es szezonjában harminckét mérkőzésből huszonnégyen kezdő volt, nyolc gólig jutott, ráadásul megszerezte első felnőttbajnoki aranyérmét. Az évad végén Mezőkövesdre került, s jelenleg Törökországban edzőtáborozik a csapattal.

Márknak volt oka a gólörömre az ősszel (is)
Márknak volt oka a gólörömre az ősszel (is)
Az ősszel 16 pontot szerző, jelenleg a tabella utolsó helyén álló együttes házi gólkirálya az ötgólos Koszta Márk, aki pályafutása eddigi 50 első osztályú mérkőzésén összesen 13 gólt szerzett. A 21 éves támadó odakintről bizakodóan beszélt a folytatásról. „Ami a csapatot illeti, csakis a bennmaradás lebeghet a szemünk előtt, semmi más, és ezért mindent meg is fogunk tenni. A cél eléréséhez jó teljesítménnyel és gólokkal szeretnék hozzájárulni. Egyénként jól halad a felkészülés. A hazai gyakorlások után, most már Törökországban táborozunk. Itt kifogástalanok a körülmények, több külföldi csapat ellen is játszunk majd, ami kiváló erőfelmérő lesz. A legfontosabb, hogy összekovácsolódjunk, hiszen az együttes nagy része nemrégiben érkezett Mezőkövesdre.”. Márk egyébként 13 éves korától tagja a korosztályos válogatottaknak, 18 esztendősen pedig bemutatkozott a Honvéd első csapatában is. Rendkívül gólérzékeny játékos, és ő – sokakkal ellentétben – a felnőttek között sem lassított. Ha így folytatja, még az is lehet, hogy tárt karokkal várják majd vissza Kispesten... További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.