UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-02-03 21:02

Sikeres szomszédolás

Hatból négy magyar csapat győzött az osztrák bázisú U18-as jégkorongbajnokság (EBJL) szombati játéknapján. A forduló mérkőzésén a Fehérvár AV 19 csapata nagy küzdelemben nyert Znojmóban, emellett győzött a MAC, és a Győri ETO együttese is komoly lépést tett a rájátszás felé.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huÚjabb hétvége kezdődött, így ismét nagyüzem volt az osztrák bázisú utánpótlás jégkorongligákban. Szombaton az U18-as mérkőzések voltak túlsúlyban, a fiatalabbak között hat, az U20-asok mezőnyében egy magyar együttes lépett jégre.

Vértes Nátán két gólja győzelmet ért a Fehérvárnak
Vértes Nátán két gólja győzelmet ért a Fehérvárnak
A nap rangadóját ezúttal a Fehérvár AV 19 EBJL-gárdája játszotta, hiszen a felsőházban harmadik helyen álló székesfehérváriak az ugyanott ötödik cseh HC Orli Znojmo csapatához látogattak. A találkozót a csehek kezdték fölényben, de gól nélkül pergett le az első húsz perc. A második harmadban aztán, emberelőnyben, megvillant a Volán első sora: Dezsi Bence, Almási Márk, Vértes Nátán és a cseh kapu volt a korong útvonala. Nem tartott sokáig a vendég öröm, hiszen Filip Bittner négy perccel később egyenlített. A záró etap első percében azonban ismét villant Vértes, és megszerezte Fehérvár második gólját, amely, mint utólag kiderült, győzelmet is ért egyben. Kiemelkedő volt a Volán kapusának, Horváth Dominiknek a teljesítménye, aki 97,3%-os védési mutatót produkált, 37 lövésből 36-ot hárított. Sikerükkel a székesfehérváriak megerősítették a helyüket a felsőház harmadik helyén. A Master Round, azaz a felsőház másik magyar együttese, a MAC Budapest is győzött. Kangyal Balázs együttese az osztrák Okanagan HC vendégeként, Schlekmann Márk révén a 14. percben megszerezte a vezetést. Akkor talán még senki nem gondolta, de a korai előny a mérkőzés végéig kitartott, s a fővárosiak az 1–0-s sikerükkel újabb három pontot gyűjtöttek be, s a második helyről tovább üldözhetik az éllovas Red Bull Salzburgot. Kiemelten fontos mérkőzésre készült az UTE is, amely ugyan az alsó ágon szerepel, de még mindig van esélye a rájátszásra, miután a két kvalifikációs csoport győztese a playoffba jut. Az újpestiek a velük holtversenyben élen álló Vienna Capitals gárdáját fogadták, de a találkozó nem az újpestiek elképzelései szerint alakult. A gól nélküli első harmad után kiütötték a lilákat az osztrákok, s végül 5–1-re győztek a Megyeri úton. Hasonló téttel bíró meccset játszott a Győri ETO csapata, amely vezeti a másik kvalifikációs csoportot, és a második helyezett Linzhez látogatott. A győriek mérkőzésén szintén nem esett gól az első harmadban, utána viszont a zöld-fehérek kezdték meg a gólgyártást, s a második harmadban szerzett 3–0-s előnyükre csak kettővel reagáltak a hajrában az osztrákok (2–3). A szintén alsóházban szereplő Kanadai-Magyar Hokiklub együttese is jégre lépett a szombati játéknapon, ráadásul szép győzelmet aratott. A sereghajtó KMH 5–2-re verte a Villach együttesét, hazai pályán. Az idősebbek ligájában az EBYSL-ben csak a MAC játszott szombaton. A fővárosiak ugyan Molnár Dávid révén előnybe kerültek, de a vendég Villach először egyenlített, majd a hosszabbításban Steuer góljával a győzelmet is megszerezte. A vereség ellenére a MAC továbbra is a második-harmadik pozícióból várhatja a középszakasz folytatását.

U20-AS OSZTRÁK BAJNOKSÁG, EBYSL MAC Budapest–Villach (osztrák) 1–2 – hosszabbítással (0–0, 1–0, 0–1, 0–1) Gólszerzők: Molnár D. 25., illetve Schützenhofer 50., Steuer 62. U18-AS OSZTRÁK BAJNOKSÁG, EBJL HC Orli Znojmo (cseh)–Fehérvár AV 19 1–2 (0–0, 1–1, 0–1) Gólszerzők: Bittner 30., illetve Vértes N. 26., 41. Okanagan HC Red (osztrák)–MAC Budapest 0–1 (0–1, 0–0, 0–0) Gólszerzők: Schlekmann M. 14. UTE–Vienna Capitals (osztrák) 1–5 (0–0, 0–3, 1–2) Gólszerzők: Birke A. 59., illetve M. Böhm, 24., Schwarz 25., 60., P. Böhm 35., Camondo 44. Linz (osztrák)–Győri ETO HC 2–3 (0–2, 1–1, 1–0) Gólszerzők: Holzinger 40., Fedor 53., illetve Barna D. 2., Seres A. 15., Ambrus E. 39. KMH – Villach (osztrák) 5–2 (3–1, 1–1, 1–0) Gólszerzők: Veres M. 1., 32., Gulácsi A. 2., 9., Eperjessy Z. 59., illetve Thaler 1., Urbanek 34. DVTK Jegesmedvék–Zell am See (osztrák) 2−1

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.