UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2018-02-04 20:00

Ezüst a végére

A második helyen zárta a korosztályos Európa-bajnokság előtti utolsó világkupaversenyt a junior fiú-párbajtőrcsapat. Az Andrásfi Tibor, Debnár Gergely, Koch Máté, Nagy Dávid összeállítású válogatott a fináléban az olaszok ellen szenvedett vereséget, de így is remek teljesítménnyel hangolt a közelgő világversenyekre. A fegyvernem pozsonyi viadalán a leányok a hetedik helyen zártak.

B. V.utanpotlassport.huAz elsöprő egyéni verseny után vasárnap a csapatok folytatták a küzdelmet a junior-párbajtőrözők világkupa-sorozatának szabácsi, illetve pozsonyi állomásán. A fiúk különösen jó formában várhatták az eseményt, mivel Farkas Csaba arany-, Koch Máté bronzérmet szerzett az első napon. Igaz, Farkas a hazai ranglista kilencedik helyezettjeként nem vívott vasárnap, így is roppant erős összeállításban szerepelt a magyar válogatott (Andrásfi Tibor, Debnár Gergely, Koch Máté, Nagy Dávid). A rigai vk-n aranyérmes fiúcsapat feladatát ezúttal nehezítette, hogy Andrásfi betegséggel küzdött, így mindössze egy asszót vívott egész nap.

Koch Máté egyéniben bronz-, csapatban ezüstérmet szerzett a szerbiai világkupaversenyen
Koch Máté egyéniben bronz-, csapatban ezüstérmet szerzett a szerbiai világkupaversenyen
A válogatott ennek ellenére is remekül menetelt. A nyolc közé jutásért szállította a kötelező győzelmet a brazilok ellen, azután viszont már igazi rangadó következett. Csakhogy az oroszok elleni negyeddöntőben a magyar csapat hasonlóan simán, végig vezetve, 45:35-re nyert, mint a dél-amerikaiak ellen. A döntőbe jutásért a franciák elleni párharcot szintén jó start alapozta meg. Az előny végig kitartott, sőt folyamatosan nőtt, végül ismét 45:35-re győzött a csapat. A fináléban aztán az első kiemelt olaszok következtek, akikkel szemben a válogatott az utolsó váltásig tartotta a lépést, a vége azonban 30:45 lett, így maradt az ezüstérem. A fiúk főpróbája egyértelműen sikeresnek mondható: egyéniben arany- és bronzérem, csapatban második hely. Könnyen lehet, hogy ezt az eredménysort a versenyzők és Eitner Kinga szövetségi kapitány is elfogadná a szocsi Európa-bajnokságon. Ami a lányok szereplését illeti, a tizenkettedik kiemelt társaság jobban teljesített, mint az elvárható, hiszen a legjobb nyolc közé jutott. A Borsody Emma, Dékány Kinga, Nagy Kinga, Petri Renáta alkotta társaság előbb a lengyeleket verte, majd a negyeddöntőben kikapott az oroszoktól. A helyosztón az izraeliek ellen elszenvedett vereség lehet talán kicsit fájó, amelyet a hetedik helyért vívott mérkőzésen a britek legyőzésével javított ki a csapat.

FIÚ JUNIOR PÁRBAJTŐR VILÁGKUPAVERSENY, SZABÁCS (SZERBIA) Nyolcaddöntő: Magyarország–Brazília 45–36 Negyeddöntő: Magyarország–Oroszország 45–35 Elődöntő: Magyarország–Franciaország 45–35 Döntő: Magyarország–Olaszország 30–45   Végeredmény: 1. Olaszország (Buzzacchino, Cuomo, Di Veroli, Paolini), 2. Magyarország (Andrásfi Tibor, Debnár Gergely, Koch Máté, Nagy Dávid), 3. Lengyelország LEÁNY JUNIOR PÁRBAJTŐR VILÁGKUPAVERSENY, POZSONY Nyolcaddöntő: Magyarország–Lengyelország 45–38 Negyeddöntő: Magyarország–Oroszország 33–45 Az 5–8. helyért: Magyarország – Izrael 34–45 A 7. helyért: Magyarország–Nagy-Britannia 45–43   Végeredmény: 1. Egyesült Államok (Candreva, Mangano, Vanbenthuysen, Vierheller), 2. Olaszország, 3. Oroszország, … 7. Magyarország (Borsody Emma, Dékány Kinga, Nagy Kinga, Petri Renáta)

Egyéb korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.