UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-02-06 17:15

Duplán sikeres túra

Két idegenbeli sikere után átvette a vezetést az osztrák U18-as bajnokságban (EBJL) a MAC Budapest ifjúsági csapata. A fővárosiak Klagenfurtban és St. Pöltenben is győztek, amivel edzőjüket, Kangyal Balázst is meglepték.

Munkatársunktól – utanpotlassport.huSikeres ausztriai túrát zárt a hét végén a MAC Budapest U18-as csapata az osztrák utánpótlás jégkorongbajnokságban, az EBJL-ben. A fővárosiak előbb Klagenfurtban nyertek 3–2-re, majd az Okanagan HC vendégeként győztek 1–0-ra; a két idegenbeli diadal azt is jelentette, hogy a felsőház élére ugrottak.

Kangyal Balázs és csapata az élre ugrott a hét végén Forrás: Jegkorongblog
Kangyal Balázs és csapata az élre ugrott a hét végén Forrás: Jegkorongblog
Kangyal Balázs együttese már biztos szereplője a szomszédos liga rájátszásának, mivel a legjobb hat együttes közé a Master Roundba jutott. A csapat azonban így is remekül harcolt, s győzött, a trénert – amellett, hogy elégedett volt a játékosokkal – meglepte a dupla siker. „Fáradtan utaztunk Ausztriába, sok sérültünk is volt, ezért nem számítottam arra, hogy Klagenfurtban és St. Pöltenben is győzünk. Az U20-as együttesbe is sok játékost adtunk fel, de a fiúk igazán kitettek magukért és a kapusteljesítmény is nagyon rendben volt. Örülök, hogy átvettük a vezetést a csoportban.” A többségében a korosztályhoz képest egy évvel fiatalabb, azaz tizenhét éves hokisokkal felálló MAC így kedvező helyzetbe került a középszakaszban. Az utóbbi időben ráadásul 2002-es születésű játékos is villogtak, Keresztes Levente és Schlekmann Márk a liga két legponterősebb magyarja. „Nem is a gólok és asszisztok miatt emelem ki őket, hanem hogy fizikálisan mennyit léptek előre a mostani évadban. Abszolút megállják a helyüket a bajnokságban, s ez a két évvel idősebbek között nem kis bravúr.” A java egyébként csak most jön, hiszen következik a rájátszás. Előtte persze még kérdés, hányadik helyen jut el oda a fővárosi gárda, amely nehéz még a középszakaszban is nehéz találkozók előtt el, például két mérkőzést játszik még a Fehévárral. „Jelenleg a Salzburg a legesélyesebb arra, hogy első kiemeltként kezdje a playoffot, nem véletlen, hiszen szinte csak külföldi játékosokat foglalkoztatnak. A mi célunk az idén is a négy közé kerülés lehet, azt gondolom ez teljesíthető, pláne, hogy a negyeddöntőt hazai pályán kezdjük. Hogy az elődöntőtől kezdve mi történik, megjósolhatatlan, mert nagyon kicsi a különbség az élcsapatok között.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.