UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2018-02-07 19:44

Csak egy marad talpon

A hazai tollaslabda-utánpótlás két nagy reménysége, Sándorházi Vivien (16) és Madarász Réka (17) hétről hétre bizonyítja, hogy helye lenne a Buenos Aires-i nyári ifjúsági olimpián. Most parádés döntőben Réka győzött az országos felnőttbajnokságon.

Bognár Domokos ‒ utanpotlassport.hu Sándorházi elhúzott, de Madarász lehetetlen helyzetből hozta vissza magát a mérkőzésbe, és győzött. Röviden így lehetne leírni a tollaslabda női felnőttbajnokság döntőjét. A számok nyelvén pedig, Réka szempontjából, így pontosíthatunk: 11–21, 21–15, 21–14. A két lány fej fej mellett halad a nyári ifjúsági olimpiai kvótáért vívott küzdelemben, amelybe ugyan a bajnokság nem számít bele, de a párharc klasszikussá válik. Külön értéke, hogy a két versengő fél a mindennapokban jó viszonyban van, és remek párost alkot a pályán.

A felnőttbajnokságot (mert már ott tart a páros versenyfutása Réka nyerte meg
A felnőttbajnokságot (mert már ott tart a páros versenyfutása Réka nyerte meg
De Buenos Airesbe csak az egyikük juthat el. Az indulási jogot a nemzetközi viadalokon szerzett pontokkal lehet kiérdemelni. Áprilisban válik véglegessé az indulók névsora, így a lányoknak még bő két hónapjuk maradt bizonyítani. „A hátralévő nemzetközi versenyeken viszont sok múlik a szerencsén és a sorsoláson, senki nem mehet biztosra – mondja a friss bajnok, Réka. – Topjátékost is kaphatok ellenfélnek a következő viadalon, hiába győztem le most Vivit.” A szövetség elnöke, Csorba József hasonlóképp vélekedik: „Semmit nem befolyásol, hogy Réka most nyert. Megvárjuk a pontverseny végét, aztán az elnökség dönt a résztvevő személyéről. Egyelőre teljesen felesleges találgatásokba bocsátkozni." De hozzáteszi: „Általában az aktuális forma dönt. Ez legutóbb Rékát hozta ki győztesen, meglátjuk, hogy áprilisig mit produkál az élet." Egyéb korosztályos hírek TOLLASLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.