UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2018-02-09 12:05

„Északi” iksz délen

Döntetlennel kezdte a magyar U17-es labdarúgó válogatott a Spanyolországban rendezett La Manga-kupát. A Szélesi Zoltán vezette tizenegy a svédek korosztályos legjobbjai ellen lépett pályára. Az 1−1-re végződő találkozó magyar gólját Beke Péter szerezte tizenegyesből.

UP-infó Szélesi Zoltán U17-es tanítványai Spanyolországban, La Manga városában vesznek részt felkészülési tornán február hétfőig. A korosztályos labdarúgó-válogatott az Európa-bajnoki selejtező elitkörére készül, március 22-től hazai pályán fogadja majd Izrael, Szlovénia és Románia csapatait. A csoportok győztesei, illetve a hét legjobb második automatikusan kvalifikálja magát az angliai Eb-re.

A La Manga-kupán szereplő U17-es labdarúgó-válogatott
A La Manga-kupán szereplő U17-es labdarúgó-válogatott
A felkészülés fontos állomása La Manga, amely közkedvelt helye az edzőtáborozni vágyó futballkluboknak. A La Manga-kupát 1999 óta rendezik meg, eleinte főleg északi országok klubcsapatainak a részvételével, az utóbbi időben azonban már tornákat rendeznek nemzeti válogatottaknak is. A  magyar együttes csütörtök este a svédek ellen játszotta első meccsét, szombaton a norvégokkal, hétfőn pedig a szlovákokkal találkozik. A válogatott tizenhét órás utazás után érkezett meg a helyszínre, s egy pihenőnapot követően lépett pályára a skandinávokkal szemben. Az első fél órában fáradtság jelei mutatkoztak a csapaton, s a rivális meg is szerezte a vezetést. Szélesi azonban változtatott a taktikai hadrenden, és még az első félidőben sikerült egyenlíteni: Beke Péter büntetőből volt eredményes a 37. percben. A második játékrészben kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, az állás már nem változott, maradt az 1−1. A szakvezető az mlsz.hu-nak így értékelte a történteket: „Erős svéd válogatottal találkoztunk, amely ellen fél óráig csak kerestük önmagunkat. Ugyanakkor képesek voltunk  váltani, stabilizálódott a csapat játéka, és több jó egyéni teljesítmény is akadt. Örülök, hogy több játékosnak is lehetőséget tudtam adni; ők korábbi teljesítményükkel hívták fel magukra a figyelmet. A márciusi elitkör előtt ez az utolsó felkészülési állomásunk, minden nemzetközi mérkőzés, minden játékperc fontos. A tornán nem az elért eredmény lesz a döntő, hanem a mutatott játék. Persze az nem baj, ha a produkció eredménnyel is párosul, ahogyan a svédek elleni értékes döntetlen esetében is történt.” További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon,