UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-02-09 15:16

Nekik nyolc

Megkezdődött a küzdelem a junior fiúkosárlabdázók felsőházának rájátszásában. Nyolc csapatból hat juthat tovább az országos döntőbe, ám a végkimenetel egyelőre megjósolhatatlan. Már az első fordulóban is több meglepetés született, s kétség sem fér hozzá: a mezőny bizony kiegyenlített.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu Elrajtolt a junior fiú-kosárlabdázók felsőházának rájátszása, s a csapatok zöme túl van az első fordulón. A Debreceni Kosárlabda Akadémia és az Alba Fehérvár két-két, míg a Falco KC Szombathely, a Budapesti Honvéd, a Kosárlabda Akadémia Pécs és a Nyíregyházi Sportcentrum együttese egy-egy mérkőzést játszott. Boczkó Ádám, az élen álló nyírségiek és Ráthonyi Tamás, a debreceniek vezetőedzője egyaránt kiemelte: a felsőházban szereplő nyolc gárda olyannyira hasonló képességű, hogy megjósolhatatlan, melyik hat együttes jut majd az országos döntőbe. A kiegyenlített erőviszonyokat támasztja alá, hogy a jelenleg a második helyen álló Alba Fehérvár hazai pályán kikapott 80–65-re a negyedik Debrecentől, azt követően pedig idegenben is vereséget szenvedett a hetedik Budapesti Honvédtól (81–72). A debreceniek a második találkozójukon már nem voltak ennyire magabiztosak, sőt: szoros csatában kikaptak a Szombathelytől 86–78-ra. Ráthonyi így értékelte a mérkőzést: „Nagyon agresszív, kemény védekezéssel néztünk szembe, s azzal szemben nem volt ellenszerünk. Ha a rivális majdnem kilencven pontot dob, akkor vajmi kevés esélyünk van a győzelemre. Ebben az azonos tudású mezőnyben szinte biztosan az dönt majd a továbbjutás sorsáról, hogy melyik csapat hány hazai meccsét lesz képes megnyerni.”

A Nyíregyházi Sportcentrum is szeretne ott lenni az országos döntőben
A Nyíregyházi Sportcentrum is szeretne ott lenni az országos döntőben
A listavezető Nyíregyháza otthonában fogadta a sereghajtó pécsieket, de a meccs a legkevésbé sem volt sétagalopp: a hazai együttes hátrányból, szoros végjátékban került ki győztesen 84–76-ra. „Verejtékes ütközet volt, mert a pécsiek sokáig jobban akarták a sikert – magyarázta a mérkőzés után Boczkó Ádám, a Nyíregyháza trénere. – A hajrára éledtünk fel, addig pocsék volt a dobószázalékunk. Az döntött, hogy rengeteg lepattanót szereztünk meg, de ezen kívül nem tudok pozitívumot említeni a látottakról. Fáradt a csapat, alig van idejük a regenerálódásra a srácoknak. Akad olyan hét, amikor öt tétmérkőzésen kell bizonyítaniuk, mivel más korosztályokban is játszanak. Ugyanakkor szerencsére mindig van olyan emberünk, aki a legnehezebb helyzetekben is megtalálja a jó megoldást. Természetesen ott szeretnénk lenni az országos döntőben, de hogy mi lesz majd a fináléban, azt senki nem tudhatja, annyira egyformák a csapatok. ” Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.