UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2018-02-12 21:48

Ide nekik az oroszlánt!

Két győzelem, egy döntetlen. Ezzel a kedvező mérleggel zárta a La Mangában zajló felkészülési utánpótlástornát az U17-es magyar labdarúgó-válogatott. A svéd, norvég, szlovák hármas ellen pályára lépő Szélesi-legénység az utolsó mérkőzésén a szlovákokat múlta felül 2−1-re, és mivel Svédország nem tudott győzni Norvégia ellen, első helyen zárta a négycsapatos viadalt.

UP-info – utanpotlassport.hu  A magyar U17-es labdarúgó-válogatott háromból két meccset nyerve, pozitív tapasztalatokkal térhet haza a La Mangában lezajlott utánpótlástornáról. Szélesi Zoltán tanítványai az utolsó meccsükön Szlovákiát győzték le, összesen hét ponttal zárva a viadalt, és mivel Norvégia sima meccsen legyőzte Svédországot, a magyarok nyerték a tornát.

Az U17-es válogatott veretlenül nyerte meg a La Manga-kupát
Az U17-es válogatott veretlenül nyerte meg a La Manga-kupát
Az utolsó mérkőzésen jobban kezdett a csapat, mint az előző kettőn, Nyári Patrik már a 11. percben vezetést szerzett, szabadrúgást csavart ballal a hálóba. A találkozó elején magyar kézben volt az irányítás, azután azonban fokozatosan a szlovákok felé billent a mérleg nyelve. Már a félidő előtt egyenlíteni tudtak, jogosan megítélt büntetőből. A második félidőt aztán ismét felpörögve kezdte a Szélesi-alakulat,  megpattanó lövésből Irimiás révén hamar meglett a vezetés, és azt már nem is engedtek ki a kezükből a játékosok, így 2−1-re megnyerték a mérkőzést. A svéd−norvég meccstől függött a tornagyőzelem. Mivel a norvégok meglepően simán legyőzték szomszédaikat, a magyar válogatott első helyen zárta a La Manga-kupát. Szélesi Zoltán az utanpotlassport.hu-nak elmondta: a csapat rengeteg tapasztalatot gyűjtött a tornán, csakúgy, mint a szakmai stáb, így mindenkinek hasznára váltak a Dél-Spanyolországban töltött napok. A csapat erejét az egységben látta, külön nem emelt ki egy játékost sem, szerinte ennek a morálnak voltak köszönhetők a kulcspillanatokban szerzett gólok. A vezetőedző szerint a válogatott mind taktikailag és technikailag, mind pedig fizikálisan felvette a versenyt az ellenfelekkel, amit a különböző mérések is alátámasztottak. „Ezek után már nincs is más hátra, mint megcélozni az angliai Eb-szereplést"−nyilatkozta oldalunknak Szélesi. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.