UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2018-02-13 15:00

Sorsoltak az Eb-re

Kisorsolták a leány U17-es röplabda Európa-bajnokság csoportjait. A magyar csapat a sportág nagyja, Oroszország mellett Bulgária, Fehéroroszország, Szerbia és Szlovénia korosztályos legjobbjaival küzd meg A jelű hatosban.

B. D. – utanpotlassport.hu A leány röplabdázók U17-es Európa-bajnokságának helyszínén, Szófiában kisorsolták a két csoport összetételét. A magyar csapat az oroszokkal, a bolgárokkal, a fehéroroszokkal, a szerbekkel és a szlovénokkal küzd meg a továbbjutásért.

Sorsoltak Szófiában, az U17-es Eb helszínén. Forrás: CEV
Sorsoltak Szófiában, az U17-es Eb helszínén. Forrás: CEV
Kőnig Gábor, az együttes vezetőedzője szerint korai lenne találgatásokba bocsátkozni, főleg, mivel az ellenfelek többségét alig ismerjük: „Csodák márpedig nincsenek, itt nagy meglepetésekkel nem kell számolni, nagyon kiegyenlített a mezőny. Ha nem így alakulnak a csoportok, akkor is mondhattuk volna, hogy nehéz a továbbjutás, nincs értelme ezen rugózni. Az olyan tradícionális nagycsapatok, mint az orosz, valószínűleg magasabb játékerőt képviselnek, de őket is meg kell még néznünk a torna előtt.” A szakmai stáb mostantól két hónapig elemezheti az ellenfeleket, a szófiai Eb március 13-án kezdődik. „Természetesen rövid úton beszerezzük a szükséges videókat, és feltérképezzük az ellenfeleket. A szlovénokkal már találkoztunk tavaly, a többieket viszont nem ismerjük jól. Az az érdekes, hogy akikkel az elmúlt évben játszottunk, javarészt a másik csoportba kerültek.” Kőnig még nem jelölte ki az utazó keretet, de a fejében már körvonalazódik, hogy ki utazhat Bulgáriába: „Neveket még nem tudok mondani, de az biztos, hogy az Eb-re jutást kiharcolt játékosok alkotják a magot. Hogy a többieket mi alapján válogatjuk, azt még eldöntjük a stábbal – és a szövetséggel – közösen.” További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.