UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-02-14 09:11

Kezdődhet a rájátszás

Nyolc csapatnak volt esélye arra, hogy a fiú kadét kosárlabda-bajnokság rájátszásába, a legjobb 16 csapat közé jusson. Az oda-visszavágós keresztjátékból végül az AKMÉ Körmendi Törpördögök, a Zalakerámia ZTE KK, a Vásárhelyi Kosársuli és a Nyíregyházi Sportcentrum alakulata került ki győztesen.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu A fiú kadét kosárlabda-bajnokság rájátszásának rajtjához mindössze annyi hiányzott, hogy összegyűljön a 16 legjobb csapat. Ezért nyolc együttes között rendeztek keresztjátékot, két fordulóban. A legnagyobb küzdelem a Nagykőrösi Sólymok KE és a Vásárhelyi Kosársuli között alakult ki, mivel mindkét alakulat nyerni tudott otthonában. Nagykőrösön 70-69, míg Hódmezővásárhelyen 65-50 lett a párharc végeredménye. Ebben az esetben az összesített kosárkülönbség dönt a továbbjutás sorsáról, ami 134-120 lett a Csongrád megyeiek javára. Az ELITE Basket Törökbálint és az AKMÉ Körmendi Törpördögök első mérkőzését a vasiak idegenben 75-61-re megnyerték, így bizakodva készülhettek a hazai visszavágóra, amelyen némiképp szorosabb csata alakult ki, viszont a Körmend ismét győzni tudott. Ezúttal 73-65-re, így, mondhatni, magabiztosan jutott a rájátszásba.

Kurucz Ádám 64 pontot dobott összesen az Újpest-MT  ellen
Kurucz Ádám 64 pontot dobott összesen az Újpest-MT ellen
Az első találkozón a Nyíregyházi Sportcentrum fogadta az Újpest-MT csapatát, és 86-58-ra diadalmaskodott. A budapesti visszavágón is stabil teljesítményt nyújtott a szabolcsi gárda, és 82-60-ra felülkerekedett ellenfelén. A nyíregyháziak továbbjutásához nagyban hozzájárult Kurucz Ádám, aki a két mérkőzés során összesen 64 pontot dobott. Az utolsó pár első találkozóján az Alba Fehérvár B vívta a Zalakerámia ZTE KK ellen, amelyet az egerszegiek nyertek 96-85-re idegenben, majd hazai pályán is sikerült megszerezniük a továbbjutást érő győzelmet, akkor 90-73 lett a vége. Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.