UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-02-15 23:06

Csak a nagyok

Már három korosztályos jégkorong-válogatottunk is mérkőzést játszott a maga felkészülési tornáján. A hazai jégen szereplő U19-esek és az U18-asok is a franciákkal meccseltek, közülük csak az idősebbek győztek; az U15-ösök pedig kikaptak a házigazda olaszoktól.

B. V. – utanpotlassport.huUgyan az U15-ös válogatott már szerdán pályára lépett Olaszországban, csütörtökön indult az igazi válogatott meccsdömping. Az U19-es csapat a hazai rendezésű tornán, Kaposváron, az U18-as gárda egyik fele pedig a franciaországi Épinalban kezdte a szereplését.

Az U19-es válogatott magabiztosan győzte le a franciákat Forrás: MJSZ
Az U19-es válogatott magabiztosan győzte le a franciákat Forrás: MJSZ
A legnagyobbak tehát hazai pályán léphettek jégre a továbbra is divízió I/A csoportos francia együttes ellen. Ez azonban a felek között egyáltalán nem látszott a mérkőzés kezdetekor, sőt. A magyar csapat Madácsi Benedek révén már a második percben megszerezte az előnyt, amelyet Császár Hunor a második harmad közepén megduplázott. Nem sokkal később viszont érkezett a szépítő találat, így egyáltalán nem dőlhetett hátra az utolsó etap előtt a válogatott. Tíz percnyi játék után viszont újra érkezett Madácsi, és eldöntötte az összecsapást. A nap másik mérkőzését a norvégok nyerték az osztrákok ellen, és a magyar csapat a győztessel találkozik pénteken 19 órakor.

U19-ES NÉGY NEMZET-TORNA, KAPOSVÁR Magyarország–Franciaország 3–1 (1–0, 1–1, 1–0) Gólszerzők: Madácsi 2 (2., 50.), Császár (27.), illetve Ranger (32.)

Szintén a franciák csapatával meccselt az U18-as válogatott. Illetve az egyik fele, hiszen a társaság másik része szombaton kezd Lengyelországban a korosztály másik megméretésén. A Glen Williamson vezette társaság nem kezdett jól, már az első harmadban kétgólos hátrányba került, ami az egész mérkőzésre rányomta a bélyegét. Ezt követően a házigazda kétszer is háromgólos előnyt szerzett, amire érkezett magyar válasz, de Péter Donát és Jakabfy Sámuel góljával sem sikerült szorossá tenni a mérkőzést, a franciák 4–2-re győztek. A torna nyitómérkőzésén az olaszok 4–3-ra nyertek a szlovének ellen, a magyar csapat pénteken 16 órától a győztessel játssza a következő mérkőzését.

U18-AS NÉGY NEMZET-TORNA, ÉPINAL (FRANCIAORSZÁG) Magyarország – Franciaország 2–4 (0–2, 1–1, 1–1) Gólszerzők: Péter D. (30.), Jakabfy S. (45.), illetve Bruche 2 (14., 27.), Gallet (11.), Dair (44.)  

Egygólos mérkőzésen szenvedett vereséget az osztrákok ellen a baselgai négycsapatos torna nyitónapján az U15-ös válogatott. Horváth András együttesére az első meccsen szintén vereséget szenvedő házigazda olaszok vártak. A találkozó álomszerűen indult. Az első percben Keceli-Mészáros Levente talált be a hazai kapuba, majd két perccel a harmad vége előtt újra ő villant. Igaz, a szünet előtt még az olaszok is gólt szereztek, így 2–1-es magyar előnnyel vonultak pihenőre a felek. A folytatásban fordulatossá vált az összecsapás, a gyors gólváltások után úgy látszott, az utolsó harmad előtt kettővel vezethetnek a mieink, de ismét rosszul sikerült a vége, így 4–3 állt az eredményjelzőn. Ráadásul a harmadik játékrész elején rögtön egyenlítettek az olaszok, majd ismét ők bírták jobban a hajrát. A 60. percben emberelőnyből a mérkőzés legjobbja, Alessio harmadszor is betalált, s megnyerte csapatának a mérkőzést. Az U15-ösök pénteken az eddig százszázalékos szlovénekkel játszanak fél 10-től.

U15-ÖS NÉGY NEMZET-TORNA, BASELGA (OLASZORSZÁG) Magyarország–Olaszország 4–5 (2–1, 2–2, 0–2) Gólszerzők: Keceli-Mészáros 2 (1., 18.), Jábor (30.), Ádám (40.), illetve Alessio 3 (20., 30., 60.), Santer 2 (40., 41.)   

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.