UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-02-15 19:42

Csata a Vasas ellen

„Előre elkönyveltük, hogy nem több kosarat kell dobnunk, hanem kevesebbet kapnunk, ezért becsapdáztuk az alsóbb posztjaikat, kevés rést hagytunk nekik. Nagyjából kilencven százalékot sikerült kihozunk magunkból. Szerencsére, elégnek bizonyult” − fejtette ki Tursics Krisztián, vezetőedző, miután csapata, a Csata DSE legyőzte a Vasas Akadémia leányait a juniorfelsőház rájátszásában. A tét a csoportelsőség volt.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu A junior leány kosárlabdázók felsőházi rájátszásában rangadóra került sor: a Csata DSE otthonába érkezett a Vasas Akadémia együttese. Habár mindkét alakulatnak maradt hátra egy párharca, ez a mérkőzés döntött a csoportelsőségről. Végig kiegyenlített volt a küzdelem; a négy játékrészből a legnagyobb különbség mindössze három pont volt. Az első és második negyedet a hazai csapat nyerte 21−18-ra, illetvet 19−17-re. A harmadik tíz perc a Vasas sikerét hozta (17−16), de a vendégek ennél közelebb már nem kerültek a győzelemhez, mivel az utolsó negyed is a Csata utcai lányoké lett. Tursics Krisztián csapata 70−64-re felülmúlta ellenfelét. A mérkőzést követően így értékelt az vezetőedző: „Tisztában voltunk vele, hogy az első hely a tét, ezért nagyon taktikusan vívtuk a találkozót. Tudtuk, hogy extra pontok is kellenek. De emellett a védekezésre fókuszáltunk legfőképp, mert rengeteg erős és magas játékosuk van. Előre elkönyveltük, hogy nem több kosarat kell dobnunk, hanem kevesebbet kapnunk, ezért becsapdáztuk az alsóbb posztjaikat, kevés rést hagytunk nekik. Nem mondom, hogy hibátlanul játszottunk, hiszen nagyjából kilencven százalékot sikerült kihoznunk magunkból. Szerencsére, elégnek bizonyult.”

Mányoki Réka 26 pontot dobott a Vasas Akadémia ellen
Mányoki Réka 26 pontot dobott a Vasas Akadémia ellen
A győzelemből a 16 esztendős bedobó, Mányoky Réka oroszlánrészt vállalt: 26 pontot dobott, ami magasan a legjobb volt a találkozón. Tursics csupa jó dolgot mond róla: „Réka legnagyobb erénye az ambiciózusság. Nagyon komolyan foglalkozunk vele, hiszen méltó rá. Napról napra fejlődik. Ez sajnos, még nálunk sem mondható el az összes kosarasról. Mindenki életében eljön az a pillanat, amikor el kell dönteni, hogy sport vagy tanulás. Mérlegelni kell, melyik éri meg jobban. Azt gondolom, Réka esetében kétségtelen, hogy a sport felé billen a mérleg nyelve. Imádja, amit csinál, és kiemelkedik benne.” A Csata DSE és a Vasas Akadémia játékosainak a szeme előtt már az országos döntő lebeg. Szkocsovszki Igor, a piros-kékek vezetőedzője összegezte, mire számíthat csapata a legjobb nyolc között: „Ezt a találkozót most elvesztettük, mert jobban védekezett a hazai gárda. Mi apró hibákat követtünk el, ami vereséget eredményezett. Tulajdonképpen csak gratulálni tudok. Hasonló erőt képviselünk, kiszámíthatatlan, melyik csapat érheti el az aranyérmet. Mindenki ezt a párosítást várja az első helyért folyó csatában, de nem vagyunk egyedül, ez nem ennyire egyértelmű. A többiek is győzni szeretnének, meg akarnak állítani minket, ezért mindent megtesznek. Komolyan kell számolni a DVSC-vel is, hiszen több meglepetést okozott már a rájátszásban is. Emellett a Pécs, a Győr és a Dávid Kornél Akadémia is esélyesnek számít. Nagyon várjuk a folytatást.” Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.