UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2018-02-17 13:13

Zöld-fehér diadal

Az élesebben játszó Ferencváros 1−0-ra győzött az U19-es kiemelt bajnokság tavaszi idényének első fordulójában, a Budapest Honvéd-MFA otthonában. A vendégek az első félidő derekán Horváth Bence találatával szereztek vezetést, majd tartották meg az eseményekben szegény második játékrészben. A kispestiek a vereség ellenére továbbra is vezetik a tabellát a Puskás Akadémia előtt.

Leiner Soma - utanpotlassport.huTéli hidegben kezdődött meg a tavaszi idény az U19-es, kiemelt labdarúgó-bajnokságban. A forduló rangadóját a Budapest Honvéd-MFA és a Ferencváros együttese játszotta a Bozsik Stadion műfüves pályáján.

Küzdelmes mérkőzést hozott a Honvéd és a Fradi rangadója
Küzdelmes mérkőzést hozott a Honvéd és a Fradi rangadója
Miután a felnőttbajnokság, így az NB III is március elején rajtol, várható volt, hogy a csapatok visszajátszatnak fiatalokat a mérkőzésen. Ezzel az eséllyel végül csak az FTC élt, az első kerettel készülő Varga Ádám, Takács Zsombor és Csonka András is kezdőként jutott szóhoz. A Honvéd ugyan több 2001-es, azaz U17-es korú játékost is szerepeltetett, félnie nem kellett: a fiatalabbak – zömükben korosztályos-válogatottak – ősszel is megállták a helyüket. Nem véletlenül várta Simon Miklós együttese a tabella éléről a tavaszt. Mindkét gárda agilisan kezdte a találkozót, nem beszélhettünk idény eleji, könnyed fociról. A mezőnyben folyó nagy harc ellenére nem jegyezhettünk fel sok helyzetet a játékrész első felében, húsz percig ismerkedtek a csapatok. Semleges nézőként megfogalmazódhatott bennünk a gondolat, hogy „egy gól jót tenne a mérkőzésnek”. Remek ferencvárosi támadás után ez meg is született: Pócsik centerezését Horváth Bence pofozta a kapuba (0−1). Jöhetett volna a gyors válasz, de Cipf beadása után Szendrei nem találta el fejjel a labdát. Észlelhető volt a kispesti ritmusváltás, a kilépő Szendrei a kapuig vezethette volna a labdát, ha Takács nem rántja le hátulról a tizenhatos előterében. Bár a szurkolók piros lapért kiáltottak, Tóth Róbert csak a sárga kártyáért nyúlt, véleményes döntés volt. Ennek ellenére majdnem büntetett a Honvéd, Soltész csavarása centikkel ugyan, de elkerülte a kaput. A második félidő hasonlóan kezdődött, mint az első, helyzetek nélkül. Negyedóra játékot követően kezdett kifizetődni a center Novák Richárd behozása és a Honvéd kétcsatáros játéka, de sem Király, sem Soltész nem tudta kihasználni a helyzetét. Vártuk, hogy a piros-feketék több ziccert is kialakítanak a hajrában, de a vendégek védelme remekül tartotta magát. Bár nem játszott rosszul Simon Miklós együttese, az átütőerő hiányzott, a Ferencváros pedig nem tette meg azt a szívességet, hogy hibázzon. Máté Roland együttese tartotta az előnyét, és a mérkőzés végén már az idővel is játszott. Az élesebb zöld-fehérek végül megérdemelten nyertek, a kispestiek azonban továbbra is vezetik a kiemelt bajnokságot.

U19-ES KIEMELT LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG Budapest Honvéd-MFA−Ferencvárosi TC 0−1 (0−1) V.: Tóth Róbert Budapest Honvéd-MFA: Karcagi − Kovács N., Falusy, Szabó P., Csaba (Szeles 72.) − Irimiás, Zvara (Novák a szünetben) − Soltész, Király, Cipf (Greksa 59.) − Szendrei. Vezetőedző: Simon Miklós Ferencvárosi TC: Varga − Könczey, Takács, Molnár, Buzás (Arday 73.) − Csonka, Wieland (Fekete M. 83.) − Pócsik (Nyéki 87.), Lefler, Szabó R. (Fekete O. a szünetben) − Horváth (Papp M. 87.). Vezetőedző: Máté Roland Gólszerző: Horváth (26.)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.