UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2018-02-18 20:26

Másodszorra válogattak

„Gyakorlatilag minden súlycsoportban az előzetes várakozásoknak megfelelő eredmény született. Többen bizonyították, hogy számolni kell velük a későbbiekben” - nyilatkozta Bíró Norbert, az ifjúsági fiúk szövetségi kapitánya a Miskolcon rendezett második korosztályos válogatóversenyt követően.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu  Miskolcon rendezték meg az ifjúsági cselgáncsozók második válogatóversenyét. Habár a korosztály magja – a múlt heti, Olaszországban lezajlott Európa-kupa miatt – nem vett részt, így is több mint kétszáz fiatal versengett az érmekért, és az Európa-kupán való indulás jogáért. Bíró Norbert, a fiú ifjúsági válogatott szövetségi kapitánya így értékeli a hét végén történteket:

Özbas Szofinak (fehérben) minden esélye meg van rá, hogy idén is dobogóra állhasson világversenyen
Özbas Szofinak (fehérben) minden esélye meg van rá, hogy idén is dobogóra állhasson világversenyen
Gyakorlatilag minden súlycsoportban az előzetes várakozásoknak megfelelő eredmény született. Többen bizonyították, hogy számolni kell velük a későbbiekben, és azok sem dőlhetnek hátra, akik nagyon jól szerepeltek Olaszországban, hiszen hátravan még négy Európa-kupa, amelyeken az itt jól teljesített versenyzők is elindulnak.” Bíró arra is kitért, hogy nagyon sok olyan elsőéves fiatal került a mezőnybe, akiknek kifejezetten biztató a mozgása a tatamin. Ez pedig nagyon jó előjel az ifjúsági korosztály következő időszakára. A szövetségi kapitány mindamellett kiemelte, hogy van három olyan súlycsoport, amelyben különösen érdekeltek lehetünk a nyári világversenyeken. Az 57 kg-os, 16 éves, kadét Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes Őzbas Szofira az idén is mindenképpen figyelni kell. A 73 kilós, 17 esztendős Nerpel Gergely is kimagasló formában van, csakúgy, mint a 90 kilogrammban induló, 16 éves Vég Zsombor.

MÁSODIK IFJÚSÁGI VÁLOGATÓVERSENY, MISKOLC A győztesek Fiúk. 42 kg: Gábor Áron. 46 kg: Barczikay Ákos. 50 kg: Farkas Bence. 55 kg: Mauks Ákos. 60 kg: Szatmári György. 66 kg: Patyi Máté. 73 kg: Murányi Tamás. 81 kg: Huszár Gergely. 90 kg: Turánszki Zalán. +90 kg: Pribojszki István Lányok. 40 kg: Gönczi Dorina. 44 kg: Kriza Anna. 48 kg: Hajdú Ilang Anna. 52 kg: Büki Viktória. 57 kg: Kövesi Karina Dóra. 63 kg: Gecsei Dorottya. 70 kg: Bajcsev Vivien. +70 kg: Faragó Petra

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.