UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-02-18 18:31

Vegyes nemzetközi hét

Befejeződtek a válogatottszünetben tartott, nemzetközi utánpótlás jégkorongtornák. A magyar csapatok közül az U19-esek a második helyen zártak Kaposvárott, az U15-ösök nyeretlenül tértek haza Olaszországból, míg az U18-as válogatott „lengyelországi” fele a harmadik, a Franciaországban szereplő része a negyedik helyen végzett.

Munkatársainktól – utanpotlassport.huforgalmas csütörtöki, illetve a még sűrűbb pénteki nap után újabb három nemzetközi találkozón léptek pályára utánpótlás jégkorong-válogatottjaink. Az U19-esek Ausztria válogatottja ellen zárták a kaposvári Négy Nemzet-tornát, míg az U18-as gárda a szlovének ellen igyekezett megszerezni első győzelmét Franciaországban. A másik, ugyanezen korosztályba tartozó együttes a lengyelek elleni, szoros vereséget követően a fehéroroszok, majd az ukránok ellen javított volna a varsói megméretésen...

A magyar U19-es válogatott Forrás: MJSZ
A magyar U19-es válogatott Forrás: MJSZ
A legidősebb gárda hamar dűlőre vitte az osztrákok elleni találkozót, hiszen négy perc után már 3−0 állt az eredményjelzőn: Vincze, Kedves, Buzás volt a gólszerzők sorrendje. A második harmadban Kedves tovább növelte az előnyt, és a vendégeknek még mindig nem volt válaszuk. Egészen a záró harmad közepéig tartotta magát a magyar védelem, akkor emberelőnyből szépített Würschl. Az utolsó szó Péter Andor révén azonban így is a mienk volt, Fodor Szabolcs együttese 5−1-re múlta felül nyugati szomszédunk fiataljait. A találkozó végén, még nem lehetett tudni, hogy ez a siker elég-e a tornagyőzelemre.

U19-ES NEMZETKÖZI TORNA, KAPOSVÁR Magyarország – Ausztria 5–1 (3–0, 1–0, 1–1) Gólszerzők: Kedves 2 (2., 23.), Vincze (2.), Buzás (3.), Péter (49.), illetve Würschl (48.)

Két vereséget vitt magával az épinali torna harmadik fordulójára az U18-as válogatott „franciaországi fele”. A magyarok a szintén nyeretlen szlovén együttessel találkoztak, így a tét a harmadik hely volt a zárónapon. Az összecsapás elején nagyon beragadt a válogatott, már 47 másodperc után hátrányba került, Aljaz Predan talált Horváth Bendegúz kapujába. Nem sokkal később úgy látszott, gyorsan egyenlíthet Glen Williamson együttese, mivel emberelőnybe került. Azonban ez nemhogy nem sikerült, hanem a fór alatt az ellenfél megduplázta az előnyét, a szlovének második gólját is Predan szerezte. Ekkor még nem lehetett sejteni, hogy a lényegi kérdések eldőltek, pedig így volt. A második és harmadik harmadban hiába próbálkozott a válogatott, nem talált be. Az U18-asok győzelem nélkül, negyedikként zárták a franciaországi megméretést.

U18-AS NEMZETKÖZI TORNA, ÉPINAL (FRANCIAORSZÁG) Magyarország–Szlovénia 0–2 (0–2, 0–0, 0–0) Gólszerzők: Predan 2 (1., 4.)

A házigazdák elleni, szoros vereséget követően a fehéroroszok ellen igyekezett javítani az U18-as válogatott lengyelországi különítménye. Az első harmad végén azonban hátrányba került együttesünk, és onnan csak futott az eredmény után. Bár többször is sikerült egyenlíteni, Keresztes, Fekete, illetve Zsigmond révén, az utolsó szó a fehéroroszoké volt. A magyar csapat a zárónapon, az ukránok ellen szerezhette meg az első győzelmét a tornán. Már a 4. percben előnybe került: Keresztes Levente passzát Kedves Tamás lőtte be. Ráadásul még az első harmadban sikerült megduplázni az előnyt: Szécsi Roland volt eredményes Fekete Botond és Jakabfy Csongor asszisztjából. A második harmad derekán szépített az ukrán együttes, de a 37. percben újabb gólt szereztek az U18-asok. Ezúttal Keresztes Levente talált be, Kedves Tamás és Jarács Roland átadásából. Az utolsó etap elején emberhátrányba kerültek a mieink, az ukránok a kiállítás letelte után találtak be. A rivális a hajrában még egyszer előnyben támadhatott, de a magyar csapat okosan őrizte előnyét, és 3-2-re diadalmaskodott.

U18-AS NEMZETKÖZI TORNA, VARSÓ Magyarország–Fehéroroszország 3–4 (0–1, 2–1, 1–2) A magyar gólszerzők: Keresztes , Fekete, Zsigmond Magyarország–Ukrajna 3–2 (2–0, 1–1, 0–1) Magyar gólszerzők: Kedves, Szécsi, Keresztes

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.