UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2018-02-19 17:44

Megvan az első

Megszerezte első gólját a portugál másodosztályban a 19 esztendős Bíró Bence. A Vitória Guimarães utánpótlás-válogatott centere szűk két perccel a becserélését követően talált be az Académica Coimbra ellen, s azzal egyenlített. Az ifjú labdarúgó 2014-ben Kispestről került Portugáliába.

Leiner Soma - utanpotlassport.huKétségkívül Bíró Bence a magyar futball egyik legnagyobb csatárígérete. A 19 esztendős center az egész évadban remekül futballozik: az ősszel rajtolt U21-es Európa-bajnoki selejtezősorozatban már három gólnál jár, négy meccsen. A svédek ellen duplázott, és a máltaiak kapuját is bevette.

Bíró Bence első gólját szerezte a portugál másodosztályban Forrás: vitoriasc.pt
Bíró Bence első gólját szerezte a portugál másodosztályban Forrás: vitoriasc.pt
Sok más társával egyetemben ő is korán került külföldre, három és fél éve igazolt a portugál Vitória Guimarães együtteséhez. Itthon több mint száz gólt szerzett az MLSZ versenyrendszerében, erősítette a Dalnoki Akadémia, az MTK és a Budapest Honvéd-MFA együttesét is. A fekete-fehérek Franciaországban figyeltek fel az akkor Kispesten szerepelt támadóra, és hároméves szerződést kínáltak neki, amelyet el is fogadott. Teljesítményének elismeréseképpen 2016-ban három plusz két évre szóló, profikontrakust írt alá, és azt követően már a klub B csapatában, a portugál másodosztályban is bizonyíthatott az U19-es mellett. Ugyan tavaly kilenc találkozón nem sikerült betalálnia a második vonalban, az idén pont a kilencedik mérkőzésén szerezte meg az első gólját. Az Académica Coimbra elleni mérkőzésen a félidőben, 1−0-s hátrányban cserélte be az edzője. A 47. percben már döntetlen állt az eredményjelzőn, köszönhetően Bíró gyors találatának. Három perccel később a Guimarães már vezetett, Yuri öngóljának köszönhetően, és végül megnyerte a mérkőzést. Az ifjú támadó remek formájára szükség lesz tavasszal, hiszen márciusban Ciprussal és Belgiummal is megmérkőzik az Európa-bajnoki selejtezősorozatban eddig remek teljesítményt nyújtó U21-es válogatott. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.