UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-02-20 22:04

Fiatalok rangadója

Parázs összecsapást hozott a kosárlabda NB I/B piros csoportjának fővárosi rangadója. A Vasas hazai környezetben fogadta a TF-Budapest gárdáját, amelynek nem ismeretlen a Sport 11-sportközpont, hiszen szintén a hazai pályája.

Bognár Domokos – utanpotlassport.hu A zord időjárás ellenére maroknyi szurkoló ellátogatott a kosárlabda NB I/B piros csoportjának elhalasztott mérkőzésére, a Vasas Akadémia–TF Budapest rangadóra. Mindkét kezdőcsapatban helyet kaptak utánpótláskorú játékosok. A TF-ben Buzás Bence, míg a Vasasban mind az öt játékos 1997-es, vagy annál fiatalabb volt.

A TF-Budapest sokáig csak futott az eredmény után
A TF-Budapest sokáig csak futott az eredmény után
A piros-kékek kezdtek jobban, az első negyed végére tízpontos előnyt építettek fel. Kompakt zónájukat a TF csak helyenként tudta áttörni. A félidőig rendezni tudták soraikat a zöldek, miután változtattak a védekezésükön, és a félidőre 39-34-gyel fordultak a felek. A Vasas szekerét Boros Márk (20) húzta, aki mind betörésből, mind pedig távoli dobásokból eredményes volt az első két játékrészben. A túloldalon Stefan Filipovic (20) hozta a létfontosságú pontokat, a hazai csapat nem tudta megfogni a palánk alatt kiválóan brusztoló centert. Egyik csapat sem engedte el a kötelet, újabb tíz perc kiegyenlített küzdelem következett, azonban a vendégek egy pillanatra sem tudták átvenni a vezetést, 56-52-vel fordultak a csapatok a záró játékrészre.
Boros (fehérben) sérülése megtörte a Vasas lendületét
Boros (fehérben) sérülése megtörte a Vasas lendületét
Ekkor jött el a mérkőzés fordulópontja. A rutinosabb Beák és Kerkai egymás után bevágott két triplát, így fordítani tudtak Merim Mehmedovic fiai. A rutintalanabb Vasast megtörte a roham, két perc alatt tíz pont lett a különbség, ráadásul a húzóember, Boros is megsérült, így jó négy perccel a vége előtt Faragó Péter, a hazaiak mestere sort cserélt, és behozta a legfiatalabb játékosait. Innen kezdve, bár a Vasas-fiatalok mindent megpróbáltak, a Tehetséges Fiatalok okosan sáfárkodott az előnyével, és 78-70-re behúzta a meccset. Vasas Akadémia–TF-Budapest 70–78 Legjobb dobók: Kiss B. 17, Boros M. 15, ill. Beák G. 21, Buzás B. 16, Filipovic S. 14 További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.