UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2018-02-20 21:18

Ketten már a nyolcban

A Barcelona és a Manchester City jutott elsőként a legjobb nyolc közé a labdarúgó UEFA Ifjúsági Ligában. A katalánok idegenben győzték le a Paris Saint-Germain együttesét, míg az angol gárda az Intert búcsúztatta, tizenegyeseket követően. Szerdán hat mérkőzést rendeznek a sorozatban, köztük két rangadót.

Leiner Soma - utanpotlassport.huFebruár elején még huszonnégy csapat versengett Európa trónjáért az UEFA Ifjúsági Ligában. A bajnoki ágról érkezett nyolc együttes a BL-ág csoportmásodikjaival csapott össze, hogy csatlakozzanak a kvartettek élén zárt klubokhoz a legjobb tizenhat között.

Meggyőző játékkal jutott a nyolc közé a Barcelona Forrás: psg.fr
Meggyőző játékkal jutott a nyolc közé a Barcelona Forrás: psg.fr
Sajnos, vagy nem sajnos, a zömében a kontinens keleti felét képviselő bajnokcsapatok, mint a bosnyák Zseljezsnicsar, vagy a szerb Brodarac, nem tudták felvenni a versenyt a nyugat-európai élmezőnnyel. A bravúrhoz a Krasznodar járt a legközelebb, a Real Madrid csak tizenegyesekkel tudta kiejteni a Honvédot is búcsúztató orosz gárdát. Miután a csoportjában csak másodikként zárt, a Paris Saint-Germainnek is játszania kellett valamely továbbjutott bajnokcsapattal. A franciáknak nem volt könnyű dolguk, hiszen a remek akadémiájáról ismert Ajax Amszterdam együttesét szánta nekik a sors, ráadásul idegenben. Ahogy várható volt, kiélezett csatát hozott az igen nívós párharc, végül itt is tizenegyesek döntöttek - a franciák javára. Szerencsésnek így sem mondhatták magukat Francois Rodrigues tanítványai, hiszen legalább ugyanakkora feladat várt rájuk a tizenhat között. A kékeket a sorozat történetének első győztesével, a Barcelonával sorsolták össze, és csakúgy, mint az előző körben, itt is egy mérkőzésen dőlt el a továbbjutás sorsa. Annyiban kedvező volt ezúttal a PSG helyzete, hogy hazai környezetben vívhatott meg ellenfelével. A pálya azonban a katalánok felé „lejtett” – a párizsiak kaput eltaláló lövés nélkül zárták a kilencven percet. A csendes első játékrészt követően a 64. percben ért góllá a vendégek fölénye, Perez talált a kapuba. Bár a hajrában Monchu megkapta második sárgáját, ez már nem befolyásolta a végkimenetelt: a Barcelona meggyőző fölénnyel nyert, és jutott a legjobb nyolc közé.

UEFA IFJÚSÁGI LIGA, NYOLCADDÖNTŐ Paris Saint-Germain−Barcelona 0−1 (0−0) Paris Saint-Germain: Cibois − Luzayadio, Mbe Soh, Nsoki (Sissako 34.), Zagre − Adli (Dina 57.), Callegari, Toufiqui − Yapi, Guclu, Weah (Giacomini 76.). Vezetőedző: Francois Rodrigues Barcelona: Pena − Brandariz Movilla, Miranda, Mingueza, Morer − Ballou Tabla (Kabashi 67.), Collado, Monchu − Perez, Ruiz (Jaime 88.), Puig (Comas Feixas 90.). Vezetőedző: Francisco Pimienta Gól: Perez (64.) Kiállítva: Monchu (87.)

A játéknap másik mérkőzésén a Manchester City fogadta az Internazionale együttesét. Ősszel az angolok magabiztosan nyerték a felnőttekével megegyező BL-csoportjukat, míg az olasz gárda a bajnoki ágról érkezett az egyenes kieséses szakaszba, ami rajta kívül csak a Salzburgnak sikerült. Kisebb meglepetést okozott így, hogy a vendégek szereztek vezetést, a belga Emmers révén. Kapcsoltak azonban a Davies-fiúk, és a korosztályos-válogatott támadó, Nmecha révén büntetőből egyenlítettek. Azonban hiába nőtt ellenfele fölé a hazai együttes, a Citynek hét, míg az Internek mindössze egy kaput eltaláló lövése volt a kilencven perc alatt, nem sikerült begyötörni a második gólt. Így, a sorozathoz hűen, a rendes játékidő letelte után következhettek a tizenegyesek. Ritkán látni olyat, hogy a párbaj során több a kihagyott, mint a belőtt tizenegyes, ezúttal a két csapatnak nem ment a büntetőpontról. A döntést a hetedik körig halogatták: a hazaiaktól Touazi nem hibázott, a túloldalon Bettela viszont igen, így a Manchester City csatlakozhatott a Barcelona együtteséhez a legjobb nyolc között.

UEFA IFJÚSÁGI LIGA, NYOLCADDÖNTŐ Manchester City−Internazionale 1−1 (1–1), a tizenegyesekben 3−2 Manchester City: Grimshaw − Garcia Martret, Latibeaudiere, Francis, Smith − Diaz, Dele-Bashiru (Nmecha 71.), Foden − Poveda (Bolton 60.), Nmecha, Matondo (Touaizi 89.). Vezetőedző: Simon Davies Internazionale: Dekics − Zappa, Lombardoni, Bettela − Valietti, Emmers, Rada (Brignoli 67.) , Zaniolo, Sala (Colidio 88.) − Odgaard (Rover 60.), Pinamonti. Vezetőedző: Stefano Vecchi Gól: Nmecha (27.), ill. Emmers (12.)

Szerdán rangadókkal, hat meccsel folytatódik az UEFA Ifjúsági Liga. Egymás ellen lép pályára a Liverpool és a Manchester United, de a Bayern München és a Real Madrid párharca is remek mérkőzést ígér. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.