UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-02-21 17:44

Csata, csata nélkül

Nem született meglepetés a Sopronban rendezett U14-es nemzetközi leány-kosárlabdatorna helyosztó játéknapjain. A Csata DSE együttese a mezőny fölé emelkedett, és a döntőt is magabiztosan nyerte meg a kőbányai Zsíros Akadémia csapata ellen.

Bognár Domokos - utanpotlassport.hu Különös sorrendben játszották a helyosztókat a „hűség városában” rendezett U14-es nemzetközi leány-kosárlabdatornán. A viadal záró napjára úgy alakultak a párosítások, hogy a magyar csapatok kizárólag magyar ellenfelekkel találkoztak, ezért a honi gárdák meccseit délutánra tették, hogy a külföldi csapatok mihamarabb hazaindulhassanak. Már a helyosztókért zajló keresztjátékok is hoztak szoros összecsapásokat, az utolsó előtti nap összes meccsén hazai diadal született, így alakultak ki a tisztán magyar, illetve külföldi párosítások.

A Csata ellen a külföldi csapatok is tehetetlenek voltak Forrás: Soproni Darazsak
A Csata ellen a külföldi csapatok is tehetetlenek voltak Forrás: Soproni Darazsak
Nyitásként a hetedik hely sorsa dőlt el: a Zagreb csapata 12 ponttal múlta felül a spanyol Sant Adria együttesét. A spanyol Girona és a cseh SBS Ostrava összecsapása a harmadik helyért már szorosabb mérkőzést ígért, bár a katalánok jóval kiélezettebb meccsen maradtak alul az elődöntőben, így érthetően fáradtabbak voltak. A kevés pontot hozó találkozó utolsó szakaszát a csehek bírták jobban, és meg is kaparintották a bronzérmet. A döntőben az addig is domináló Csata hamar megválaszolta a nyitott kérdéseket, és a csoportkör után másodszor is átgázolt a Zsíros Akadémia csapatán. A fővárosi kék-fehérek úgy lettek a tornagyőztesek, hogy valamennyi meccsükön legalább húsz pont különbséggel nyertek. A Csata DSE edzőjét, Tursics Sándort kérdeztük a tornán történtekről. „Sopronban mindig kiváló a vendéglátás, ezúttal sem volt ez másképpen. Hasznos napokat hagyunk a hátunk mögött, bár a spanyol ellenfelekről szóló rémhírek nem bizonyultak igaznak, egyik csapat sem volt olyan erős, ahogyan azt előzetesen vártuk volna. A hazai mezőny már ismert volt számunkra, és a Zagreb, valamint az Ostrava együttesével is többször találkoztunk korábban, úgyhogy nem ért bennünket meglepetés. Nincs nagy titkunk, talán a többieknél kicsit hamarabb kezdjük el a csapatjáték előtérbe helyezését, ez lehet az oka annak, hogy nem tudják velünk felvenni a versenyt. Sokszor előhozakodom azzal, hogy amíg régen csak Budapesten akadt tíz-tizenkét rivális csapat egy-egy korosztályban, addig ma országszerte nagyítóval kell keresni az azonos szinten lévő együtteseket. Mindezek ellenére a játékunkat most is tudtuk gyakorolni, és a fejlődés szempontjából mindenképpen a hasznunkra volt a torna.” A viadal zárásaként a házigazda Sopron a Péccsel játszhatott az ötödik helyért, s a rendezők nyertek, így pozitív mérleggel zárták a hatnapos tornát.

U14-es nemzetközi-torna, Sopron Keresztjáték a helyosztókért: Soproni Darazsak−Snatt’s Femeni Sant Adria (spanyol) 68-55, Pécsi VSK Akadémia–Zagreb (horvát) 62-61 Elődöntők: Zsíros Akadémia–Geieg Uni Girona (spanyol) 78-74, Csata DSE–SBS Ostrava (cseh) 65-35 A 7. helyért: Zagreb–Snatt’s Femeni Sant Adria  60–48 Az 5. helyért: Soproni Darazsak–Pécsi VSK Akadémia 52–41 A 3. helyért: SBS Ostrava–Geieg Uni Girona 56-52 Döntő: Csata DSE–Zsíros Akadémia 84–40 A torna végeredménye: 1. Csata DSE, 2. Zsíros Akadémia Kőbánya, 3. SBS Ostrava, 4. Geieg Uni Girona, 5. Soproni Darazsak, 6. Pécsi VSK Akadémia, 7. Zagreb, 8. Snatt’s Femeni Sant Adria

Az U14-es torna korábbi szakaszának beszámolóját ITT olvashatják. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.