UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-02-21 18:34

„Nem maradhatnánk még?”

Meghatározó élményeket éltek át a Vasas U12-es hokisai a Kanadában eltöltött hét nap alatt: húszezres csarnokban játszottak, hatból öt meccset megnyertek, minek nyomán az ötödik helyen végeztek a Pee Wee elnevezésű nemzetközi tornán.

B. V. – utanpotlassport.hu Harmadik alkalommal vett részt a világ egyik legrangosabb utánpótlástornáján a Vasas U12-es jégkorongcsapata. Az ötvenkilencedszerre kiírt kanadai Pee Wee-kupán ezúttal is több, mint száz együttes vett részt – jobbára a sportágban tradicionálisan sikeres országokból –, köztük a piros-kékek is.

A Vasas U12-es hokisai az ötödik helyen zártak Kanadában Forrás: Vasas
A Vasas U12-es hokisai az ötödik helyen zártak Kanadában Forrás: Vasas
A káposztásmegyeriek hat mérkőzést játszottak Québecben, ötször győztek, s csak a négy közé kerülésért szenvedték el első vereségüket. Mások mellett kanadai és francia ellenfelet gyűrtek le, s végül az ötödik helyen végeztek kategóriájukban. Kiemelendő, hogy az utolsó találkozóig mindössze egyetlen gólt kaptak, és huszonötöt lőttek. A gárda vezetőedzője, Hoffmann Attila boldogan értékelt a torna után. „Minden szakmai szempontot figyelembe véve elégedett vagyok, többnyire színvonalas mérkőzéseket játszottunk, sokat fejlődhettek a gyerekek. A tavalyi tizenegyedik helyezést túlszárnyaltuk, de nem azért, mert gyengült a mezőny, hanem mert mi érkeztünk erősebb csapattal. S még ennél is előrébb végezhettünk volna, de nehéz ágra kerültünk, a későbbi győztestől kaptunk ki. Ugyanakkor a torna így is jó visszacsatolás volt mind a Vasasnak, mind a magyar jégkorongnak. Kiderült, hogy az utánpótlásunk jó irányba halad, hiszen a legjobbak ellen is képesek vagyunk helytállni.” Amellett, hogy a magyar fiatalok szokatlanul erős ellenfelekkel találkoztak, a tengerentúli közeget is megtapasztalhatták. Már csak azért is, mert a mérkőzéseket a majdnem húszezer férőhelyes Videotron Centerben rendezték, hasonló forgatókönyvvel, mint bármelyik NHL-összecsapást. Mi több, a helyi televízió élőben közvetítette a találkozókat. „Ahogyan az várható volt, az első meccsen tapasztaltunk még némi megilletődöttséget. A legjobb, legvagányabb játékosaink is csak ámultak, bámultak. Teljesen új környezetbe csöppentek a fiúk, idő kellett hozzá, hogy megszokják. Ennek ellenére a nyitányon is győztünk, a második mérkőzésen pedig már nyoma sem volt a stressznek, a játékosok kifejezetten élvezték a helyzetet.” A szervezők sok kiegészítő programmal is gondoskodtak arról, hogy a Kanadába érkező srácoknak sokáig emlékezetes maradjon a torna. A Vasas játékosai téli csúszdaparkban jártak, de az utcai hokit és a bobot is kipróbálhatták az egy hét alatt. Nem csoda, hogy edzőjüktől a hazaindulás előtt azt kérdezték: „Nem maradhatnánk még néhány napot?” A torna után tehát elégedetten tért vissza szakvezető és gyerek egyaránt. Így aztán már a jövő évi – egyébként a hatvanadik – eseményre is leadta nevezését a Vasas… További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.