UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-02-24 17:28

Katari osztálykirándulás

A két évvel ezelőtti roueni diadal után újra a győri Bercsényi Miklós gimnázium tanulói képviselik Magyarországot a lányok mezőnyében a középiskolai kézilabda-világbajnokságon. A katari tornát remekül kezdte a Róth Kálmán vezette együttes, simán legyőzte a cseheket és a szerbeket is.

B. V. – utanpotlassport.huSzerdáig tart Dohában a középiskolai kézilabda-világbajnokság. A lányok mezőnyében ismét találunk magyar résztvevőt, a két évvel ezelőtt Rouen-ban aranyérmet szerzett győri Bercsényi Miklós Gimnázium csapata indul. Az eseményt először tartják Európán kívül: a huszonegyedik vébét igazán különleges helyszínen, Katarban rendezik.

Az EYOF-győztes Pál Tamara ezen a héten a győri Bercsényi gimnázium csapatát erősíti Forrás: Győri ETO KC
Az EYOF-győztes Pál Tamara ezen a héten a győri Bercsényi gimnázium csapatát erősíti Forrás: Győri ETO KC
A győriek csapata kitűnő erőkből áll, ezúttal is jó eséllyel indul a . Mások mellett négy EYOF-győztes és ifjúsági Eb-bronzérmes kézilabdázó szerepel a keretben: Afentáler Sára, Pál Tamara, Szilovics Fanni és Varga Emőke is a győri, illetve nagymihályi keret tagja volt. A legendás győri testnevelő, illetve kézilabdatréner – többek között Görbicz Anita nevelőedzője –, Róth Kálmán által vezetett együttes tehát a torna egyik favoritjának számít a 16-18 éves játékosokat felvonultató mezőnyben. Ezt már korán bizonyította a társaság, miután pénteken 29–16-ra legyőzte a cseheket, egy nappal később pedig 35–15-re nyert a szerbek ellen, és százszázalékos teljesítménnyel a csoportja élén áll. Persze, a java még hátravan.

A GYŐRI BERCSÉNYI MIKLÓS GIMNÁZIUM KERETE Afentáler Sára, Andróczki Flóra, Ács Bianka, Kellermann Dóra, Kiser Panna, Kürthi Laura, Lanczova Barbora, Lengyel Eszter, Pál Tamara, Rubint Evelin, Szabó Dorina, Szilovics Fanni, Tóthová Nikolett, Varga Emőke. A KÖZÉPISKOLAI VILÁGBAJNOKSÁG, CSOPORTBEOSZTÁSA A csoport: Törökország, Németország, Románia, Bulgária, Izrael B csoport: MAGYARORSZÁG, Ausztria, Szerbia, Csehország, India C csoport: Szlovénia, Brazília, Svédország, Görögország D csoport: Dánia, Franciaország, Horvátország, Belgium, Grúzia

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.