UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tekvondó

2018-02-24 10:33

Maribori állomás

Elindul a versenyszezon a taekwondóban: az olimpiai programban is szereplő koreai küzdősport megannyi kiválósága a hétvégén Szlovéniában szerepel, s méri fel, hol tart a felkészülésben.

tékvando-plakátJ. K. – utanpotlassport.hu Maribor ad otthont az immár 10. alkalommal kiírt Slovenia Open kétnapos viadalának, amelyen a honi WTF-es társadalom jelentős csapattal képviselteti magát: nem kevesebb, mint 25 magyar taekwondós lép tatamira a víkenden. Déli szomszédunk jubileumi viadalán a felnőttek mellett jelentős számban indulnak korosztályos együttesek is, és külön érdekesség, hogy a nemzeti válogatottak mellett kifejezetten klubcsapatokat is várnak a házigazdák a szlovénok egyik legjelentősebb harcművészeti központjába. A G1-es besorolású, vagyis a legmagasabban jegyzettek közé tartozó versenyen a felnőtteket, juniorokat és kadétokat egyformán felvonultató magyar válogatott vesz részt, s az utazók közül többen is okkal számíthatnak eredményes kirándulásra. A kadétok szombaton, a juniorok pedig vasárnap csatáznak az érmekért Mariborban. A válogatotton kívül az Újpest is indít csapatot a 10. Slovenia Openen. A színhely ezúttal azért is kiemelendő, mert a szlovén város ad otthont idén áprilisban, vagyis kevesebb mint két hónap múlva a junior korosztályba tartozó taekwondósok 24. Európa-bajnokságának.

10. SLOVENIA OPEN, MARIBOR A magyar korosztályos indulók Juniorok Kopcsik Laura, Lestyán-Goda Zsuzsanna, Padla Orsolya, Király Lili, Teleki Blanka, Józsa Levente, Szabó Balázs, Berei Béla, Szűcs Krisztián, Bailey Kelen, Soós Roland, Szabó Áron Kadétek Molnár Viktor Bendegúz, Tóbiás Roland, Kovács Marcell, Vince Máté

Egyéb korosztályos hírek TAEKWONDÓBAN a sportági aloldalunkon.