UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2018-02-25 21:12

Boldog, lelkes fogadtatás

„Hihetetlen érzés, hogy ennyi ember eljött minket ünnepelni. Még mindig nehezen fogjuk fel azt, amit elértünk, pedig ideje lenne. Mérhetetlenül boldog vagyok” - nyilatkozta honlapunknak a 19 esztendős olimpiai bajnok, Liu Shaoang. A Gyakorló Jégcsarnok csordultig megtelt a pjongcsangi hősök fogadására.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu Rokonokkal, barátokkal, szurkolókkal és a sajtó munkatársaival telt meg a Gyakorló Jégcsarnok Budapesten, hiszen hazaérkezve egyből oda ment a magyar téli olimpiai delegáció, s velük együtt a férfi rövid pályás gyorskorcsolya váltó (a 19 esztendős Liu Shaoanggal), amely Magyarország első téli aranyát szerezte meg Pjongcsangban.

A két Liu ismét együtt a mamával
A két Liu ismét együtt a mamával
Kivetítőn közvetítették a sportolók reptérről vezető útját a csarnokig. Az adást néha megszakították pár percre az elmúlt két hét legemlékezetesebb pillanatait képeken bemutatni. Amikor megérkeztek a helyszínre, egyenként szólították a jégre az olimpikonokat, kezdve a síelőkkel, majd a bajnokokkal zárva. Csak a korábban hazatért két sífutó, Kónya Ádám és Szőcs Emőke hiányzott az eseményről. 
Lelkes ünneplés Fotók: Kovács Tamás/MTI
Lelkes ünneplés Fotók: Kovács Tamás/MTI
A 18 fős magyar csapatból hat, még tizenéves versenyző is ünnepelt volt. Az olimpiai aranyérmes Liu Shaoang, a szintén 19 éves Jászapáti Petra, Tóth Ivett és Maróty Mariann. De köztük volt a 18 esztendős Bácskai Sára Luca és a 16 éves Hozmann Szonja is. Az ünnepség közben levetítették a magyar női rövid pályás gyorskorcsolyaváltó negyedik helyet érő futamát, majd Jászapáti Petra döntőjét is, amelyen hatodik helyen ért célba. A sorból természetesen a férfiak aranyfináléja sem maradhatott ki. Ezt követően mindenkit beengedtek a jégre és közel egy órát álltak az olimpikonok a rajongók és a sajtó rendelkezésére. Megállás nélkül autogramot és interjút osztogattak. Liu Shaoang oldalunknak elmondta: „Hihetetlen érzés, hogy ennyi ember eljött minket ünnepelni. Még mindig nehezen fogjuk fel azt, amit elértünk, pedig ideje lenne. Mérhetetlenül boldog vagyok.” Csakúgy, mint Jászai Petra, aki így fogalmazott: „Szebb lezárása nem is lehetett volna az olimpiának, mint ez a rendezvény. Felejthetetlen élmény marad ez a két hét.” További korosztályos hírek a KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.
Az aranyérmesek az ünnepségen
Az aranyérmesek az ünnepségen