UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-02-25 17:31

Villámkarrier a kapuban

A lengyelországi ORV legjobb kapusának választották a 15 esztendős Kastl Annát. A Vasas fiatalja ugyan alig három éve kezdett kézilabdázni, de gyorsan fejlődik, és már a külföldi karrier, illetve a felnőttválogatottság lebeg a szeme előtt.

Leiner Soma - utanpotlassport.huVillámkarrier, mondhatnánk, hiszen kevesen jutnak el két-három év sportolás után a korosztályos válogatottságig. A 15 éves Kastl Annának ez sikerült, és pályafutása eddigi legszebb eredményét is elérte a serdülő nemzeti csapattal: tagja volt a lengyelországi Olimpiai Reménységek Versenyén győztes együttesnek, sőt a legjobb kapusnak is őt választották. Természetesen erről, no meg persze jövőbeli terveiről is kérdeztük a Vasas kézilabdázóját.

Kastl Anna remekelt a lengyelországi ORV-n Forrás: vasassc.hu
Kastl Anna remekelt a lengyelországi ORV-n Forrás: vasassc.hu
− Miért döntöttél a kézilabda mellett? Próbáltál előtte más sportágakat is? − Kiskorom óta élvezettel nézem a meccseket a tévében, így azt gondoltam, kipróbálom magam én is. Régebben művészi tornáztam, később kosárlabdáztam és eveztem is. − Mi vonzott a leginkább a kapusposztban? Van példaképed a jelenleg aktív, vagy már visszavonult játékosok közül?  − Elsősorban amiatt döntöttem mellette, mert régen nemigen szerettem futni, így kézenfekvőnek látszott. A mostani játékosok közül, mivel főleg férfimeccseket nézek, nincs példaképem, de a kapusedzőmre, Balogh Juditra úgy tekintek. Mindig tudja, hogy az adott pillanatban mit kell tennie, és mire van szükségünk. − A decemberi, lengyelországi ORV-n elsők lettetek, és megválasztottak a legjobb kapusnak. Miként emlékszel vissza a tornára, a saját teljesítményedre?  − Bár minden eredményemre büszke vagyok, számomra ez jelenti a legtöbbet. Az első meccs előtt még volt bennem drukk, de úgy érzem, azután egyre felszabadultabban tudtam játszani. Felemelő érzés volt minden meccs előtt a Himnuszt hallgatni, örök emlék marad. Természetesen az, hogy a legjobb kapusnak választottak, nagyon nagy megtiszteltetés, és örültem neki. − Mi az, amit az erősségednek tartasz, illetve mit gondolsz, miben kell fejlődnöd? − Szerintem az egyik legnagyobb erényem a magasságom és viszonylag gyorsan fejlődöm. Eltökélt vagyok, és szeretek együtt dolgozni a csapattársaimmal. Főként az állóképességemen és a ruganyosságomon kell javítanom, mert azokban még vannak hiányosságaim. − Milyen célokat fogalmaztál meg erre az évre? Szeretném, ha minél jobb eredményt érnénk el a Vasas serdülő csapatával, és persze jó lenne helytállni az ifjúsági együttesben is, segíteni őket abban, amiben csak tudom.  − Van álmod a távolabbi jövőre nézve? − Nagy kaland lenne külföldön játszani, az pedig óriási megtiszteltetés volna , ha a későbbiekben a felnőttválogatottban is pályára léphetnék. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.