UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-02-27 14:44

A gólduó tündöklése

Az egyik legveszélyesebb csatárduót a MAC Budapest két tizenhat éves csatára, Keresztes Levente és Schlekmann Márk alkotja az osztrák U18-as jégkorongbajnokságban. Összesen 65-ször találtak be, és több mint hatvan asszisztot osztottak ki a mostani évadban. Szinte kezdetektől fogva egymás mellett játszanak, többek között erről beszéltek honlapunknak.

B. V. – utanpotlassport.huParádés szezont fut a MAC Budapest U18-as együttese, ahogyan a teljes évadban remekel két leggólerősebb csatára, Keresztes Levente és Schlekmann Márk is. A fővárosiak az EBJL-ben, vagyis az osztrák bázisú korosztályos bajnokságban már januárban, simán a rájátszásba jutottak, majd a középszakaszban is kitűnően játszottak, minimális különbséggel maradtak le az első helyről a Red Bull Salzburg csapatával szemben.

A mostani évadban is gyakori jelenet: Keresztes Levente az ellenfél kapujába talál
A mostani évadban is gyakori jelenet: Keresztes Levente az ellenfél kapujába talál
A menetelésben, ahogy már említettük, oroszlánrészt vállalt az egyaránt 16 esztendős – azaz a két évvel idősebbek között szereplő – Keresztes Levente és Schlekmann Márk. Mindketten a liga pontlistájának élmezőnyében vannak, előbbi 37-szer, utóbbi 28-szor talált az ellenfél kapujába, emellett pedig fejenként több, mint harminc gólpasszt osztottak ki. A legtöbbet egymásnak. „Márkkal a legkisebb korosztálytól, a szuperminitől kezdve együtt játszunk, ismerjük egymás gondolatát is. Ez megkönnyíti a feladatot a pályán, sokszor nem is kell, hogy fenn legyen a fejem, mert tudom, éppen hol van, és hová érkezik” – mondja Levente. Mindketten kiemelték: sokat segít nekik a MAC, hiszen kezdetektől ott játszanak. „Itt kezdtem jégkorongozni ötéves koromban. A csapatkohézió nagyon rendben van, az edzők pedig próbálnak mindenben a segítségünkre lenni” – dicsérte a körülményeket Keresztes.
Schlekmann Márk több, mint harminc gólpasszt adott a mostani bajnokságban
Schlekmann Márk több, mint harminc gólpasszt adott a mostani bajnokságban
„Nagyon sokat köszönhetek a klubnak, már tizenegy éve itt játszom, a második családomnak tekintem ezt a társaságot” – így Schlekmann. Korábban az együttes vezetőedzője, Kangyal Balázs is kiemelte, hogy mindkét játékosa jelentősen előrelépett a mostani bajnokságban, s ez az idősebbek között nem kis bravúr. Érzi a javulást Schlekmann Márk is: „A csapat és mi is nagyon jó szezonban vagyunk. Év elejéhez képest előreléptem fizikálisan, bár tudom, hogy még tovább kell fejlődnöm ezen a téren. Célunk, ahogyan az évad elején, most is, hogy az osztrák és a magyar bajnokságban is első helyen végezzünk.” A nemzetközi színtéren ráadásul elég hamar elkezdhetik a menetelést, mivel az EBJL rájátszása már szerdán elkezdődik. A MAC a történetük során először playoffba került győriekkel játssza a negyeddöntőt. Először hazai pályán, majd szombaton Győrben lépnek jégre az egyik fél két nyert mérkőzéséig tartó párharcban. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.