UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-02-28 15:30

Arany Katarban

Parádés produkcióval, nagyon sima győzelemmel szerezte meg az aranyérmet a Bercsényi Miklós Gimnázium leánycsapata a katari középiskolai kézilabda-világbajnokságon. A győriek a németeket győzték le a döntőben 30–18-ra, és két év után újra vb-diadalt ünnepelhetnek.

B. V. – utanpotlassport.hu Címvédőként és esélyesként indult a győri Bercsényi Miklós Gimnázium csapata a katari középiskolai kézilabda-világbajnokságra. A Róth Kálmán vezette együttes két éve nyert a franciaországi Rouen-ban, s miután megnyerte az idei hazai diákolimpiát, ismét képviselhette Magyarországot.

Elsöprő fölénnyel győzött a Bercsényi gimnázium csapata a középiskolai vb-n
Elsöprő fölénnyel győzött a Bercsényi gimnázium csapata a középiskolai vb-n
A győriek simán, százszázalékos mérleggel jutottak tovább a csoportból: a cseh, szerb, osztrák trióból egyik ellenfél sem tudta őket megszorongatni. A torna legnehezebb meccse a negyeddöntőben következett, a románok ellen "mindössze" négy góllal nyert a Bercsényi. Majd a dánok elleni magabiztos elődöntő után következhetett a németek elleni finálé. A mérkőzés első néhány perce ugyan kiegyenlített volt, de az egyenrangú küzdelem nem tartott sokáig. A győriek már az első 25 percben bizonyították: más súlycsoportban vannak, mint a rivális. A félidei nyolcgólos különbség megnyugtatónak látszott, s az is volt. A magyarok tökéletesen kézben tartották a mérkőzést, a második játékrészben mindössze a győzelem mértéke volt kérdéses. Az utolsó támadásból a korábban a BL-ben is bemutatkozott, két fiatal, Afentáler Sára és Pál Tamara még kínai figurából is megpróbált gólt szerezni. Igaz, az nem sikerült, viszont a nagy különbségű, parádés győzelem igen. A Bercsényi Miklós Gimnázium leány kézilabdacsapata a fináléban aratott 30–18-as sikerével két év után újra középiskolai világbajnoki címet ünnepelhet.

A GYŐRI BERCSÉNYI MIKLÓS GIMNÁZIUM VILÁGBAJNOKI KERETE: Afentáler Sára, Andróczki Flóra, Ács Bianka, Kellermann Dóra, Kiser Panna, Kürthi Laura, Lanczova Barbora, Lengyel Eszter, Pál Tamara, Rubint Evelin, Szabó Dorina, Szilovics Fanni, Tóthová Nikolett, Varga Emőke.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.