UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2018-02-28 09:39

Eb, túlkoros fiataloknak

Sportágtörténeti esemény kezdődik a hónap végén a romániai Târgu Jiu-ban (Zsilvásárhelyen): először rendeznek női U22-es Európa-bajnokságot. A tervek szerint hat magyar leány lép kötelek közé.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu Nem egy sportág küzd a gonddal: mi legyen azokkal a fiatalokkal, akik kiöregednek az utolsó utánpótlás-korcsoportból is, de a felnőttek között már (vagy még) – ilyen-olyan okból – egyáltalán nem, vagy csak elvétve, alkalmanként tudnak szerephez jutni. Teljes értékű megoldásra csekély jó példa van, az egyik ilyen üdvözlendő lépéssel legújabban az ökölvívás szolgált: életre hívták, s idén először a gyengébb nemnek is megrendezik az U22-es Európa-bajnokságot.

Az ifjúsági Eb-bronzérmes Nagy Angéla és edzője, Salánki László Forrás: haon.hu
Az ifjúsági Eb-bronzérmes Nagy Angéla és edzője, Salánki László Forrás: haon.hu
Március végén, április elején a romániai Târgu Jiu (Zsilvásárhely) ad otthont a túlkoros-kontinensbajnokságnak, amelyen hat magyar leány is kötelek közé lép. „A cél egyértelműen az, hogy ismert, és korábban a korcsoportjukban eredményes versenyzőinket felzárkóztassuk a felnőttmezőnyhöz, miután az utánpótlásból, annak is legfelső kategóriájából, az ifjúságiak közül kiöregedtek” – bocsátotta előre az első U22-es Eb kapcsán Kovács Mária női szövetségi kapitány. Arról tájékoztatott, hogy fél tucat öklöző kap lehetőséget a bizonyításra.  Közülük hárman – Viglási Alexandra (51 kg), Tar Flóra (57), Mezővári Kinga (60) – valamivel húsz felett járnak, míg hárman – Nagy Angéla (54), Budai Vivien (69), Juhász Adrienn (+81) – a tinédzseréveik végét tapossák. „Ketten, Juhász és Nagy kiemelkednek, ifiben előbbi kétszer is Európa-bajnoki ezüstig jutott, utóbbi pedig tavaly Eb-bronzot szerzett, de a többiek is jó versenyzők, megfelelő teljesítmény esetén előttük is nyitva áll a válogatott kapuja” – jelentette ki a nagyszerű bokszolóból lett szakvezető. Hozzáfűzte: a korosztályos Európa-bajnokság előtt március első hétfőjétől bő kéthetes felkészülés következik a budapesti Madárfészek Akadémián, ahol nemcsak szakmai, hanem erőnléti edzések is lesznek, majd irány Románia. Egyéb korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.