UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-03-01 10:53

Édes otthon

A hazai együttesek sikerét hozta az osztrák U18-as jégkorongbajnokság rájátszása. A negyeddöntő első mérkőzésén a Fehérvár a Znojmót, a MAC pedig a Győrt múlta felül. A visszavágókat szombaton rendezik.

B. V. – utanpotlassport.huAlig néhány napja ért véget az osztrák U18-as jégkorongbajnokság (EBJL) középszakasza, a legjobb nyolc csapat már elkezdte a rájátszást. A playoffban három magyar együttes érdekelt, a Fehérvár a cseh Znojmóval, a MAC és a Győr pedig egymással küzd meg az elődöntőbe jutásért. A párharcok az egyik fél két nyert mérkőzéséig tartanak.

Magabiztos győzelmet aratott a Fehérvár hazai pályán a Znojmo ellen Forrás: Fehérvár AV19
Magabiztos győzelmet aratott a Fehérvár hazai pályán a Znojmo ellen Forrás: Fehérvár AV19
A székesfehérváriak nem érkeztek túl jó formában a rájátszásra, hiszen az utolsó két felsőházi mérkőzésüket elvesztették, a szombati játéknapon ráadásul kiütéses, 8–2-es vereséget szenvedtek a nagy rivális MAC-tól. A Znojmo ellen viszont már az első harmadban jelezték, hogy összeszedték magukat, s túl vannak a hullámvölgyön. Almási Márk 17. percben szerzett góljával előnyben mehettek az első pihenőre. A második etapban már aktívabbak voltak a csehek, de gólt Dézsi Bence révén így is csak a Volán ütött, amely ezáltal remek helyzetből várhatta a folytatást. Az utolsó harmad 13. percében dőlt el végleg a mérkőzés, amikor ismét Dézsi talált be. Ezen már az sem változtatott, hogy négy perccel a vége előtt szépített a Znojmo, 3–1-re nyert a Fehérvár. A másik magyar érdekeltségű találkozón a felsőházban második helyen végzett MAC a története során először playoffba kerülő Győri ETO gárdáját fogadta a Kisstadionban. A fővárosiak nekiestek ellenfelüknek, kitűnően kezdték az összecsapást. Karl Bence már a harmadik percben megszerezte a vezetést, amelyet a játékrész hajrájában Schlekmann Márk duplázott meg. A második harmad is hasonlóan kezdődött, Szalmás Bence ütötte a harmadik hazai gólt. Negyven perc után már 5–0 állt az eredményjelzőn, előbb Keresztes Levente, majd újra Szalmás volt eredményes. Az újabb szünet után Szalmás a harmadszor is a kapuba talált, ezután érkezett még két vendég gól (Horváth Pál, Karda Norbert), de ez a lényegen nem változtatott (6–2). Az első összecsapáson tehát a hazai csapatok kerültek előnyösebb helyzetbe, a Fehérvár és a MAC is magabiztos győzelmet aratott. A másik két párharc hosszabbítást hozott, a Red Bull Salzburg együttese az Okanagan HC gárdáját, míg a Vienna Capitals a Klagenfurt együttesét múlta felül. A visszavágókat szombaton rendezik.

EBJL-RÁJÁTSZÁS, 1. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS Fehérvár AV19–HC Orli Znojmo (cseh) 3–1 (1–0, 1–0, 1–1) Gólszerzők: Dézsi 2 (33., 53.), Almási (17.), illetve Balciar (56.) MAC Budapest–Győri ETO HC 6–2 (2–0, 3–0, 1–2) Gólszerzők: Szalmás 3 (22., 37., 41.), Karl (3.), Schlekmann (19.), Keresztes (24.), illetve Horváth P. (47.), Karda (60.) Red Bull Salzburg (osztrák)–Okanagan HC Red (osztrák) 5–4 – hosszabbítással (1–1, 3–1, 0–2, 1–0) Klagenfurt (osztrák)–Vienna Capitals (osztrák) 0–1 – hosszabbítással (0–0, 0–0, 0–0, 0–1)

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.