UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2018-03-03 21:04

Jeges játéknap

Hiába a március, téli hideg várta a csapatokat az U19-es, kiemelt labdarúgó-bajnokság szombati játéknapján. Szerencsére, az időjárás csak egy mérkőzésnek szabott gátat, noha az pont az MTK Budapest és a Ferencváros örökrangadója volt. Három mérkőzést azonban így is lejátszottak, felső- és alsóházi rangadót egyaránt rendeztek az élvonal 17. fordulójában.

Leiner Soma – utanpotlassport.huTéli időjárás fogadta az U19-es együtteseket a kiemelt labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában. Ahogy az várható volt, a zord körülmények keresztbe tettek az előzetes terveknek, így Agárdon elmaradt az MTK Budapest és a Ferencváros örökrangadója. Három pályán azonban így is éles küzdelem folyt a pontokért.

A Puskás Akadémia a tabella második helyéről várta a 17. fordulót Forrás: pfla.hu
A Puskás Akadémia a tabella második helyéről várta a 17. fordulót Forrás: pfla.hu
Ugyan a tabella szempontjából nem feltétlen illik a rangadó kifejezés a Puskás Akadémia és a Videoton csatájára, Felcsút és Székesfehérvár közelsége, illetve a csapatok közötti átfedések mindig különlegessé teszik a párharcot. A második helyen telelt PFLA úgy várta a mérkőzést, hogy győzelme esetén pontszámban utolérheti a Budapest Honvéd-MFA együttesét, noha ahhoz a kispestiek veresége is kellett volna. Ennek megfelelően már az első félidőben vezetést szerzett Daróczi Zoltán révén a hazai gárda, ám a félidőben beállt Laczkó Krisztián a fordulást követően hamar egalizált. Miután több gól nem esett, a Puskás nem tudott nyomást helyezni a Honvédra, sőt, a második hely megtartása miatt is aggódhatott. A fehérváriak értékes pontszerzésük révén megőrizték ötödik helyüket a tabellán, noha a hatodik Ferencváros egy meccsel kevesebbet játszott.

U19-ES KIEMELT BAJNOKSÁG Puskás Akadémia−Videoton 1−1 (1−0) Puskás Akadémia: Varga, Lovász, Megyesi, Góra (Vörös 85.), Deutsch, Major, Nándori, Daróczi, Tóth A., Szabó, Timári. Vezetőedző: Kulesevic Ivica Videoton: Borsos, Ujvári, Mocsi, Zeke, Tarnóczi, Gruber (Laczkó a félidőben), Takács, Molnár, Bolla, Torvund, Galacs (Horváth 62.). Vezetőedző: Toldi Gábor Gól: Daróczi (38.) illetve Laczkó (51.)

A listavezető és harmadik helyezett csatáját hozta a Budapest Honvéd-MFA, illetve a szombathelyi Illés Akadémia találkozója. A kispestiek a gödörből való kikászálódás jegyében készültek a találkozóra, hiszen mindkét februári bajnoki mérkőzésüket elveszítették. A Haladás győzelemmel indította a tavaszt, 6−2-re kiütötte a Debrecent. A kispestiek ellen azonban hamar nehéz helyzetbe kerültek a szombathelyiek, hiszen Keresztes Krisztiánt már a 10. percben kiállította Szűcs László játékvezető. Az emberelőny bő félórát követően érett góllá, Soltész Dominik találatával szerzett vezetést a Honvéd. A félidőre így sem vonulhattak előnnyel a hazaiak, hiszen Bolla Gergő még a szünet előtt kiegyenlített. A második játékrészben Novák Richárd vette vissza a vezetést a 63. percben, és a center gólja végül három pontot ért a piros-feketéknek. Győzelmükkel a fővárosiak megerősítették az első helyüket, az Illés pedig azzal vigasztalódhat, hogy amennyiben megnyeri elmaradt találkozóját, felléphet a második helyre.

U19-ES KIEMELT BAJNOKSÁG Budapest Honvéd-MFA−Illés Akadémia-Haladás 2−1 (1−1) Budapest Honvéd-MFA: Berla, Kovács N., Erdélyi, Temesvári, Csaba (Király 77.),  Darabont (Markos a félidőben), Irimiás, Soltész (Cipf 67.), Stoiacovici, Szendrei, Novák (Szeles 85.). Vezetőedző: Simon Miklós Illés Akadémia-Haladás: Kiss Á., Keresztes, Vargovics (Latyák 77.), Bolla, Szalai, Varga, Kiss B., Kovalovszki, Szilágyi (Szár 87.), Bambgoye, Szántó. Vezetőedző: Németh Szabolcs Gól: Soltész (36.), Novák (63.) illetve Bolla (40.) Kiállítva: Keresztes (10.)

Tizenhét forduló után így áll az U19-es, kiemelt bajnokság Forrás: adatbank.mlsz.hu
Tizenhét forduló után így áll az U19-es, kiemelt bajnokság Forrás: adatbank.mlsz.hu
A sereghajtók találkozójával zárult a játéknap, a DVSC a Győrt fogadta. A két együttes külön csatát vív a hetedik pozícióért, reális esélyük nincs az előbbre lépésre. Szerencséjükre a kiesés-feljutás rendszerében az U19-es tabella nem mérvadó. A forduló előtt az ETO hátránya két pont volt cívisvárosiakkal szemben, így volt arra esély, hogy fordul a a csapatok sorrendje a tabella alján. Ám miután a két együttes gól nélküli döntetlenre végzett, minden maradt a régiben.

U19-ES KIEMELT BAJNOKSÁG DVSC-DLA−ETO FC Győr 0−0 DVSC-DLA: Kovács P., Mezei, Kusnyir (Tonhaizer a félidőben), Zsóri (Haraszti 34.), Gálfi, Tüzes, Nikitscher (Stampf 76.), Bencze, Szutor, Újvárosi (Nagy E. a félidőben), Mester. Vezetőedző: Sándor Csaba ETO FC Győr: Pálfi, Jakab, Szamosi, Detrik (Kulcsár 67.), Szakács, Tamás, Bodnaruk, Bagó, Szabó, Kiss T., Nagy M (Havasi 89.). Vezetőedző: Preszeller Tamás

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.