UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-03-04 11:38

Két magyar csapat az elődöntőben

Két magyar csapat is az elődöntőbe jutott az osztrák U18-as jégkorong-bajnokság (EBJL) rájátszásában. A MAC Budapest a Győrt, a Fehérvár a cseh Znojmót győzte le magabiztosan a négy közé jutásért. A következő fordulóban a két magyar egymás ellen játszik.

B. V. – utanpotlassport.huA MAC Budapest és a Fehérvár AV19 együttese várhatta kedvezőbb pozícióból az EBJL-rájátszás negyeddöntőjének a második mérkőzését. A fővárosiak a Győri ETO gárdáját, a székesfehérváriak a cseh Znojmót győzték le hazai pályán, szombaton fordított pályaválasztással rendezték meg a mérkőzéseket az osztrák U18-as bajnokságban.

A MAC U18-as csapata kettős győzelemmel jutott az EBJL elődöntőjébe Forrás: MAC
A MAC U18-as csapata kettős győzelemmel jutott az EBJL elődöntőjébe Forrás: MAC
A Volán az idegenbeli találkozót is hasonlóan kezdte, mint szerdán Fehérváron, hiszen Vizi Ádám góljával már a második percben megszerezte a vezetést. Igaz, az előny ezúttal nem tartott sokáig, mivel két perccel később a csehek emberelőnyből egyenlítettek. Az első harmad végül mégis a székesfehérváriaknak sikerült jobban, rövid időn belül Almási Márk és Rétfalvi Kristóf is a kapuba talált, ezzel kétgólos előnyben várhatták a folytatást (1–3). A második harmad elején újra közelebb jöttek a csehek, Bazala ütötte a korai gólt, azonban erre is volt válasz, újra érkezett Vizi, és visszaállította a megnyugtatóbb különbséget. S mivel több gól már nem esett a mérkőzésen, a Fehérvár a 4–2-es sikerrel, kettős győzelemmel jutott az EBJL elődöntőjébe. Hasonló forgatókönyvre készült a MAC Budapest együttese is, amely Győrbe látogatott a története során először rájátszásba kerülő ETO-hoz. Az első mérkőzést 6–2-re a fővárosiak nyerték, így ők várhatták kedvezőbb pozícióból a visszavágót. A MAC ezúttal is a győriek fölé nőtt, s szinte rajt-cél győzelmet aratott. Ritter Zalán és Pataki Viktor indította meg a vendégek góllavináját, s miután Keresztes Levente is hozzátett egyet, 3–0-ra vezettek az első harmad végén. S ezután sem volt megállás, a MAC fölénye a találkozó végéig kitartott, nagyon magabiztosan 6–0-ra húzták be az összecsapást, ezzel simán megnyerték a két nyert mérkőzésig tartó párharcot is. A két első számú magyar csapat tehát az elődöntőbe jutott az osztrák bázisú bajnokságban, és már az is eldőlt, hogy a fináléba is érdekeltek leszünk. Ugyanis az elődöntőben a MAC a Fehérvárral, a felsőházban elsőként Red Bull Salzburg pedig a Vienna Capitals-szel találkozik.

EBJL-RÁJÁTSZÁS, NEGYEDDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS HC Orli Znojmo (cseh)–Fehérvár AV19 2–4 (1–3, 1–1, 0–0) Gólszerzők: Fruvirt (4.), Bazala (32.), illetve Vizi 2 (2., 34.), Almási (9.), Rétfalvi (12.) Győri ETO HC–MAC Budapest 0–6 (0–3, 0–1, 0–2) Gólszerzők: Keresztes 2 (19., 29.), Ritter (6.), Pataki (7.), Karl (53.), Dóczi (54.) Vienna Capitals (osztrák)–Klagenfurt 2–1 – hosszabbítással Pénteki eredmény: Okanagan HC Red (osztrák)–Red Bull Salzburg (osztrák) 0–5

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.